Бої під Авдіївкою: Жебрівський обнадіяв звістками
Категорія
Події
Дата публікації

Бої під Авдіївкою: Жебрівський обнадіяв звістками

Бої під Авдіївкою: Жебрівський обнадіяв звістками
Джерело:  online.ua

В районі Авдіївки, де в останні кілька днів спостерігалося загострення конфлікту з бойовиками угруповання ДНР, зафіксували перші ознаки припинення вогню.
Загострення на Донбасі: хроніку подій читайте на ONLINE.UA.
Про це президенту України Петру Порошенкові доповів глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря українського лідера Святослава Цеголка.
"Після використання президентом всіх міжнародних елементів тиску на Росію є перші ознаки припинення вогню. За даними Генштабу, тиша зберігається тільки на Ясинуватському напрямку від Авдіївки, але в районі промзони проросійські бойовики продовжують обстріли", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Бо ї під Авдіївкою: стало відомо про важливе рішення Порошенка
Також відомо, що центральну міську лікарню забезпечили автономним електроживленням для роботи в штатному режимі, в той час як для лагодження електро- і газопостачання всього міста вже були підготовлені ремонтні бригади. В Авдіївці відкриті 11 пунктів обігріву, військові також надають намети і польові кухні, де місцеві жителі можуть бути зігріті і забезпечені гарячим харчуванням.
"Донецька ВЦА відпрацьовує питання добровільної евакуації жителів міста, в першу чергу дітей і інвалідів. Для цього підготували спеціальні автобуси. Бажаючим виїхати варто звертатися до міської ради", - також інформував Цеголко.
У той же час в мережі інформують про обстріл бойовиків, незважаючи на встановлення "режиму тиші" в Авдіївці. Перший заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Євген Вілінський написав в Facebook: "Режим тиші. Бригади вийшли для оцінки руйнувань і ремонту. Схрестив пальці за наших ремонтників, які зараз роблять все, щоб не дати перетворити Авдіївку на мертве місто".
Але волонтер Мирослав Гай, як і деякі інші користувачі, в коментарях інформували про обстріл з РСЗВ "Град" в районі проведення ремонту.



Як повідомляв ONLINE.UA, за останні дві доби в результаті загострення ситуації в районі Авдіївки на Донбасі загинули не 8 українських військових, а 7.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?