Бойкот карантину вихідного дня оголосило ще одне місто
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойкот карантину вихідного дня оголосило ще одне місто

Бойкот карантину вихідного дня оголосило ще одне місто
Джерело:  online.ua

Мерія Житомира відмовилася розглядати питання про введення у місті карантину вихідного дня. Мер Сергій Сухомлин пояснив це відсутністю відповідного морального права. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву політика у Facebook.

За його словами, міська влада зняла питання з розгляду.

"Кабінет Міністрів прийняв рішення ввести "карантин вихідного дня". У мене особисто немає морального права вводити додаткові карантинні обмеження. Це питання з розгляду виконкому сьогодні зняли", - наголосив Сухомлин.

Він додав, нові обмеження чинитимуть шкоду людям, яким необхідно годувати родину й заробляти гроші. З огляду на рівень поширення інфекції два дні на тиждень не вплинуть суттєво.

"Два дні тому ми вибірково тестували працівників міської ради на наявність антитіл. За результатами: на COVID перехворіло 16 чоловік із 40. Одразу спадає на думку, що офіційна статистика дещо відрізняється від реалій", - зауважив мер.

Також наступного тижня у Житомирі планують провести ІФА-тестування працівників шкіл. Вже на основі цих перевірок плануватимуть навчання школярів старших класів.

Слід нагадати, що карантин передбачує обмеження у роботі гастрономічних закладів, закриття розважальних і культурних з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. Режим чинний до 30 листопада.

Як повідомляв ONLINE.UA, український прем’єр-міністр Денис Шмигаль звернувся до мерій окремих міст на тлі бойкотування карантину вихідного дня. Нін нагадав про відсутність повноважень у місцевої влади, що дозволять відмовлятися від посилення чи послаблення обмежень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?