Бойова отрута - німецькі лікарі шокували висновком про замах на Навального
Категорія
Світ
Дата публікації

Бойова отрута - німецькі лікарі шокували висновком про замах на Навального

Бойова отрута - німецькі лікарі шокували висновком про замах на Навального
Джерело:  online.ua

Російський опозиціонер Олексій Навальний вже понад тиждень знаходиться на лікуванні в Німеччині. Фахівці лабораторії Бундестагу знайшли в його організмі залишки бойової отрути з групи "Новичок". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву представника федерального уряду.

За словами речника Бундестагу, офіційний Берлін звертається до Москви із закликом про пояснення інциденту з політиком. Для цього Міністерство закордонних справ країни викличе російського посла для обговорення ситуації на тлі нових даних.

Водночас німецька сторона планує надати усю необхідну інформацію партнерам з Євросоюзу та НАТО щодо стану Навального. Це стане приводом для обговорення спільної реакції на інцидент.

Берлін незабаром вийде на контакт із представниками Організації із заборони хімічної зброї.

Нагадаємо, російський опозиціонер вранці 20 серпня вилетів з Томська до Москви. На борту літака йому стало зле, борт приземлився в аеропорті Омська, Навального відправили до місцевої лікарні.

Пізніше лікарі не знайшли жодного сліду отруєння, політика тим часом ввели у штучну кому для кращого відновлення. Згодом влада погодилася випустити його на лікування в Німеччину.

У Кремлі від самого початку інциденту спростовували усі твердження про отруєння, хоча лікарі з ФРН чітко оголосили про наявність відповідних ознак. Москва лише посилалася на те, що в Росії фахівці не знайшли подібних слідів.

Як повідомляв ONLINE.UA, Берлін посилив свою позицію проти Росії після отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, який зараз проходить лікування в Берліні. Голова впливової Мюнхенській конференції з безпеки Вольфганг Ішингер заявив, ідеї стратегічного партнерства Берліна й Москви прийшов кінець.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?