Бойовик "ДНР" атакував поліцію у Києві - деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовик "ДНР" атакував поліцію у Києві - деталі

Бойовик "ДНР" атакував поліцію у Києві - деталі
Джерело:  online.ua

У Києві бойовик так званої "ДНР" влаштував конфлікт з поліцейськими у цивільному та поранив одного з них зі зброї. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Нацполіцію.

За версією правоохоронців, кілька дільничих офіцерів відпочивали в одному з закладів Деснянського району столиці у ніч на 25 січня. Невідомий спровокував конфлікт та "вивів" суперечку з приміщення. В очікуванні "опонентів" чоловік стояв на вулиці та заряджав зброю - це зафіксувала камера відеоспостереження.

"Конфлікт зловмисник продовжив лайкою, а потім дістав з кишені пістолет, направив його на одного з офіцерів поліції та здійснив постріл. Однак сталася осічка. Тоді нападник вистрелив у груди другому поліцейському. У момент, коли дільничний офіцер нахилився над пораненим колегою, стрілець приставив до його голови пістолет і знову натиснув на спусковий гачок. Але і цього разу зброя дала збій. Зловмисник покинув місце події", - пояснили у поліції.

Оперативники пізніше з'ясували, що винуватець інциденту - 36-річний бойовик угрупування "ОПЛОТ". Його неодноразово судили за різноманітні злочини у рідній Донеччині. У 2014-2015 роках він "служив" у розвідці "ДНР" під Іловайськом та Дебальцевим.

"Вже за кілька годин працівники Київського міського управління ДВБ та Управління розкриття злочинів, вчинених відносно поліцейських ДВБ НПУ, за підтримки поліції особливого призначення ГУНП у місті Києві затримали зловмисника на одній з вулиць столиці. За місцем його проживання виявлено і вилучено куртку, в яку він був одягнений на момент злочину, та мобільний телефон", - додали правоохоронці.

Пораненого офіцера вже прооперовано. За його станом слідкують лікарі.

Кримінальне провадження розпочато згідно зі статтею ККУ про хуліганство.

Як повідомляв ONLINE.UA, стрілянину в одному з ресторанів Києва зафіксовано у грудні. Тоді винуватцями події стали іноземці, які мали вогнепальну зброю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?