Бойовики "ДНР" шокували новим рішенням проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики "ДНР" шокували новим рішенням проти України

Бойовики "ДНР" шокували новим рішенням проти України
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін будь-якими способами намагається домогтися обнулення свого президентського терміну, що має вирішитися на голосуванні 1 липня. Але росіяни не поспішають підтримувати очільника Кремля, тому він вирішив вдатися до допомоги жителів окупованого Донбасу, яким нав'язав російські паспорти. Він вирішив дозволити українцям з російськими паспортами голосувати за зміну Конституції РФ, так як впевнений в їх підтримці. Після відповідного наказу Кремля бойовики "ДНР" вже почали його реалізацію. Вони вирішили вивезти українців в Ростовську область спеціальними автобусами, щоб жителі ОРДЛО підтримали Путіна на голосуванні. Про нове шокуюче рішення бойовиків повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підконтрольні бойовикам ресурси.

Окупанти стверджують, що жителі ОРДЛО зможуть нібито добровільно проголосувати за зміну російської Конституції. Для цього їм організовують спеціальні рейсові автобуси, які вивезуть українців з паспортами РФ в Ростовську область до виборчих дільниць в Таганрозі, а також в селах Авіло-Успенка, Покровське, Куйбишеве. На даний момент відомо про організацію рейсів з Ясинуватої, Горлівки, Новоазовська, Сніжного та Шахтарська. Почнуть возити українців в РФ на голосування з сьогоднішнього дня, 25 червня. Поїздки будуть регулярно здійснювати цілий тиждень, до 1 липня включно.

Українська влада поки не відреагувала на чергове шокуюче рішення бойовиків "ДНР". Але раніше і в офіційному Києві, і на Заході, рішення Путіна залучити жителів українського Донбасу до російського голосування назвали черговою анексією. У Німеччині вважають, що така ситуація може ще більше дестабілізувати Україну і закликають канцлерку ФРН Ангелу Меркель відреагувати на скандальні наміри Путіна. У Бундестазі вважають, що цим рішенням Путін в черговий раз демонструє, що не хоче миру в Україні.

Нагадаємо, Путін на початку року вирішив змінити Конституцію РФ, щоб обнулити свій президентський термін. Крім обнулення термінів Путіна, росіянам пропонують прийняти закріплення статусу російської мови як "мови державотворчого народу", додати згадку Бога і можливість створення федеральних територій, заборонити "применшувати подвиг захисників Батьківщин" - всього 206 поправок і уточнень. Пандемія коронавіруса ледь не поламала плани Путіна, так як провести голосування стало неможливим. Але щоб досягти мети, глава Кремля вирішив скасувати карантин в РФ, заявивши, що ситуація з коронавірусом стабілізувалася, незважаючи на те, що Росія займає третє місце в світі по захворюваності, а число хворих в РФ щодня збільшується на 8-10 тисяч. Такий хитрий трюк дозволив йому призначити голосування на 1 липня, причому підтримати правки до основного закону Росії громадяни можуть прямо з дому, оскільки недавно Путін дозволив їм голосувати дистанційно, побоюючись низької явки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики "ДНР" ухвалили чергове шокуюче рішення проти України. Вони знову відновили видачу незаконних російських паспортів жителям ОРДЛО, яка була припинена через пандемію коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?