Бойовики ДНР запропонували своє число полонених для обміну
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР запропонували своє число полонених для обміну

Бойовики ДНР запропонували своє число полонених для обміну
Джерело:  online.ua

Бойовики так званої ДНР мають намір провести обмін полоненими з Україною, однак готові віддати всього 8 українців за 228 своїх полонених, заявила «омбудсмен» ДНР, представник бойовиків в гуманітарній підгрупі Тристоронньої Контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Дар'я Морозова.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на один з сепаратистських сайтів.
«Що стосується пропозиції про обмін 228 осіб, ми згодні забрати цих людей, тому що це ті люди, які були процесуально очищені українським правосуддям», - заявила Морозова.

Читайте також: Об мін полоненими з бойовиками: Україна пішла на жест доброї волі
Вона також додала, що бойовики готові передати українській стороні 8 українських полонених, при цьому Морозова підкреслила, що в так званій ДНР все-таки будуть наполягати на обміні за формулою «всіх на всіх».
Раніше перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Контактної групи Ірина Геращенко заявила, що українська сторона передасть 15 засуджених осіб зі списку на звільнення, наданого представниками незаконних організацій «республік» до Нового року.
Читайте також: Об мін полоненими з бойовиками: Україна оголосила про нове рішення
Загалом у так званих ДНР і ЛНР надали список з 228 осіб на звільнення в рамках обміну полоненими.
При цьому бойовики заявили, що у них утримується 42 українця. У свою чергу українська сторона заявила про готовність негайно передати 228 громадян, яких вони називали в своїх запитах, заради негайного звільнення 42 цивільних і військових українців. Пізніше в СБУ заявили, що Україна готова передати бойовикам так званих ДНР і ЛНР 228 осіб в обмін на утримуваних в заручниках на окупованому Донбасі 58 українців.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше народний депутат Надія Савченко заявила, що домовилася з ватажками бойовиків ДНР і ЛНР Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким про обмін полоненими за формулою 1 бойовик на 4 українці.
При цьому керівник Центру зі звільнення полонених при СБУ Юрій Кочанов заявив, що спецслужба не знала про зустріч народного депутата Надії Савченко з ватажками бойовиків ДНР і ЛНР в Мінську, які насправді обговорювали не тільки обмін полоненими, але також амністію для бойовиків і зняття економічної блокади регіону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?