Бойовики "ДНР" заявляють про прорив ЗСУ на Херсонщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики "ДНР" заявляють про прорив ЗСУ на Херсонщині

Бойовики "ДНР" заявляють про прорив ЗСУ на Херсонщині
Джерело:  online.ua

З перехоплених представниками Головного управління розвідки Міноборони розмов військових кремлівської армії та бойовиків так званої "ДНР" стає зрозуміло, що українські військові домоглись прориву лінії оборони армії РФ на Херсонщині. 

Джерело: Facebook-сторінка ГУР МО

Що відомо про наступ ЗСУ на Херсонщині 

Тут такое происходит бл@дь. Прорыв у нас, прям у нас, вот где я стою сейчас...Тут укры нормально только что обложили...клубы дыма такие стоят...Они сейчас нас тут е@ашат, шо зверей, - жаліється дружині один з військових кремлівської армії.

При цьому він розповідає, що зв'язку з відсутністю підкріплення, командування наказало "стояти до останнього".

Кремль не досяг жодної цілі у війні проти України

Представники Пентагону зазначають, що від початку розв'язаної Кремлем війни проти України військове та політичне керівництво РФ не досягло жодної з поставлених цілей.

За словами одного з високопосадовців Міноборони США, після провалу під Києвом підрозділи кремлівської армії були перекинуті на схід.

1 вересня… президент Путін закликав до 15 вересня перевести всю Донецьку область під контроль Росії.  Але сили Путіна явно не змогли досягти успіху, - зазначив представник Пентагону.

У той же час українські військові розпочали масштабний контрнаступ на північ і схід від Харкова.

Цей наступ був успішним, українські війська відвоювали територію розміром з Делавер і Род-Айленд разом узяті.

ЗСУ завдали значних втрат російським військам, і ми бачимо, як Кремль дедалі більше намагається знайти новобранців, щоб поповнити свої ряди, а росіяни працюють настільки погано, що новини з Харківської області надихнули багато російських добровольців відмовляються від участі у бойових діях, - зазначив представник Пентагону.

Він навів приклад, коли на одному з оприлюднених відео представник ПВК "Вагнера" намагається завербувати в'язнів на території РФ для участі у війні проти України.

Ми вважаємо, що це частина кампанії Вагнера з вербування понад 1500 засуджених, але багато хто відмовляється. Наша інформація вказує на те, що ПВК –Вагнер– зазнає великих втрат в Україні, особливо, що й не дивно, серед молодих і недосвідчених бійців, - підкреслив високопосадовий представник Міноборони США.

На думку представника Пентагону, українські військові, навпаки, мають високий моральний дух, оскільки продовжують цілеспрямовано просуватися вперед.

Росіяни ж просунулися в районі Донбасу, але це просування становлять лише "кілька сотень метрів".

Російські війська атакують цивільну інфраструктуру, а не військові цілі. Офіційні особи США вважають ці напади радше відплатою без військового сенсу.

Ми всі знаємо, що ця боротьба далека від завершення, – сказав високопоставлений чиновник оборони.

Україна досягла величезного прогресу проти набагато сильнішого ворога. Але, на думку Пентагону, вона повинна мати підтримку Сполучених Штатів, союзників і партнерів, щоб продовжувати протистояння.

Ми продовжуватимемо працювати над середньо- та довгостроковими потребами України, навіть якщо ми підтримуємо їхню боротьбу сьогодні, - запевнив представник Пентагону.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?