Бойовики "ЛДНР" звернулися до Путіна з неочікуваним закликом
Категорія
Політика
Дата публікації

Бойовики "ЛДНР" звернулися до Путіна з неочікуваним закликом

Бойовики "ЛДНР" звернулися до Путіна з неочікуваним закликом
Джерело:  online.ua

Українській розвідці вдалося дізнатися, що проросійські бойовики на Донбасі ініціювали пропозицію про дозвіл на офіційному рівні призивати громадян РФ для проходження військової служби за контрактом у з’єднаннях і частинах 1 та 2 АК.

Джерело: сайт Міноборони України

Бойовики просять Путіна, аби росіяни могли офіційно "служити" в ОРДЛО

Згідно з останніми даними, прокремлівські війська на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях висунули пропозицію про дозвіл на офіційному рівні призивати російських громадян для проходження військової служби за контрактом у з’єднаннях і частинах 1 та 2 АК.

Українська розвідка також дізналася, що керівництво збройних сил РФ почало активно агітувати місцевих мешканців на окупованому Донбасі до проходження військової служби у складі російських окупаційних військ.

Окрім того, наголошується, пропутінські куратори дозволили оформлення на військову службу за контрактом усіх охочих, у тому числі, осіб з кримінальним минулим та алко- і наркозалежних.

Українське оборонне відомство уважно відстежує ситуацію, яка склалась поблизу державного кордону України з РФ.

"За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування ЗС РФ продовжує нарощувати бойову та мобілізаційну готовність з’єднань і частин бойовиків. З 15 листопада окупанти розпочали проведення чергового збору військовозобов’язаних запасу. Проведення зборів контролюється комісією штабу 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ", - йдеться в повідомленні.

Кремль звинуватив Україну у "втягненні РФ у силові дії"

Нещодавно глава МЗС РФ Сергій Лавров почав скаржитися, що офіційна Москва нібито фіксує спроби команди українського лідера Володимира Зеленського "створити провокаційну ситуацію та втягнути Москву в силові дії".

"Повертаючись до України, до "нормандського формату": так, загострення є. Спостерігаються спроби створити провокаційну ситуацію, викликати якусь відповідь від ополчення і втягнути Росію в якісь силові дії. Думаю, вони зараз там міркують, що їм вигідніше", — заявив російський дипломат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?