Бойовики ЛНР запевняють, що спіймали важливих людей з "Азова"
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ЛНР запевняють, що спіймали важливих людей з "Азова"

Бойовики ЛНР запевняють, що спіймали важливих людей з "Азова"
Джерело:  online.ua

Бойовики так званої ЛНР стверджують, що затримали в Луганську лідерів підпільного угрупування українського батальйону "Азов", заявила «керівник прес-служби» «міністерства держбезпеки ЛНР» Євгенія Любенко.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.


За її словами, мова йде про фанатів футбольного клубу "Зоря" "Ультрас Чорно-Бiлi".


Любенко також додала, що «співробітники МДБ» затримали лідерів угруповання - Владислава Овчаренко та Артема Ахмерова, проти них порушили «кримінальну справу» за шпигунство.


За словами Любенко, «слідство» встановило, що Овчаренко і Ахмеров нібито були завербовані співробітником головного управління розвідки Міністерства оборони України.


Читайте також:  Бойовики ДНР вішають на дітей- "диверсантів" підрив поїзда: опубліковані фото


Як розповіла Любенко, у них були позивні «Великий» і «Злий». Вони нібито передавали інформацію, що становить «державну таємницю» так званої ЛНР, а також зберігали символіку батальйону "Азов", "Правого сектора", ФК "Зоря" ("Ультрас Чoрно-Бiлi"), «поширювали неонацистську літературу і листівки із закликами до повалення конституційного ладу».


При цьому в «МДБ ЛНР» запевняють, що угруповання фінансували українські спецслужби і праворадикальні організації.


«В даний час проводяться перевірки на можливу причетність членів угруповання до коректування артилерійського вогню по Луганську в 2015 році, до масових вбивств на Майдані в Києві, в одеському Будинку профспілок, до провокацій і нападів на активістів під час проведення референдуму про незалежність «ЛНР», - додала Любенко.


Як повідомляв ONLINE.UA, 4 листопада стало відомо, що  бойовики так званої ЛНР оголосили полювання на ультрас футбольного клубу "Зоря", заявивши, що вони займаються підривною діяльністю на території окупованого Луганська.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?