Бойовики на Донбасі вбили українського бійця
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики на Донбасі вбили українського бійця

Бойовики на Донбасі вбили українського бійця
Джерело:  online.ua

Обстріли з боку окупаційного режиму на сході України завдали втрат українським силам у зоні бойових дій.

Джерело: штаб Операції Об’єднаних сил

За офіційними даними, трагічний інцидент стався неподалік від населеного пункту Новотроїцьке. Ще один боєць ЗСУ отримав поранення внаслідок обстрілу позицій.

“Сьогодні, 6 травня, збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили прицільний обстріл позицій українських захисників з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї неподалік населеного пункту Новотроїцьке, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”. В результаті ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав вогнепальне кульове поранення. На жаль, врятувати життя воїну не вдалося”, - резюмували у штабі.

Командування звернуло увагу, що іншого постраждалого бійця довелося евакуювати до медичного закладу. Перед цим йому надали першу невідкладну допомогу.

Наразі стан постраждалого лікарі констатували як важкий.

“На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь. Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін”, - резюмували у штабі.

Кривавий випадок з обстрілами трапився буквально у той самий день, коли міністри закордонних справ одразу трьох держав прибули на схід для візиту безпосередньо в зону бойових дій. Йдеться про офіційні візити голів МЗС Нідерландів, Бельгії та Люксембургу.

У другій половині дня у четвер, 6 травня, топдипломати європейських країн вже прибули на Донбас. Це підтвердив через Twitter заступник керівника Міністерства закордонних справ України Василь Боднар.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?