Бойовики обстріляли Авдіївку та Красногорівку, пошкоджено три будинки та школу - СЦКК
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики обстріляли Авдіївку та Красногорівку, пошкоджено три будинки та школу - СЦКК

Бойовики обстріляли Авдіївку та Красногорівку, пошкоджено три будинки та школу - СЦКК
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 17 травня, бойовики обстріляли житлові квартали Авдіївки та Красногорівки, внаслідок чого пошкоджено три будинки та школу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО у Facebook.

Українська сторона СЦКК констатує, що надалі продовжуються обстріли з боку незаконних збройних формувань ОРДЛО позицій Збройних Сил України та мирних населених пунктів вздовж лінії розмежування.

"Близько 7-ої години ранку 17-го травня противником було здійснено обстріл житлового сектору одного з районів Авдіївки під назвою Стара Авдіївка із застосуванням мін калібру 82 мм, а також РПГ і всіх типів стрілецької зброї, що є грубим порушенням Мінських домовленостей. В наслідок обстрілу пошкоджено три житлових будинки по вулиці Спортивній. В одному з них міна пробила кришу веранди, осколками було вбито собаку. Лише дивом серед цивільного населення Авдіївки ніхто не постраждав", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Штаб АТО спростував факт часткового захоплення бойовиками сірої зони під Донецьком

Окрім того, за інформацією штабу, близько 15-ої години цього ж дня в населеному пункті Красногорівка внаслідок обстрілу, декілька мін калібру 82 мм влучили в будівлю місцевої загальноосвітньої школі №1. Дітей та вчителів у цей момент в школі не було.
"Зазначені злочини НЗФ ОРДЛО черговий раз свідчать про цілеспрямовані дії щодо подальшого загострення конфлікту, небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей", - додали у штабі АТО.

Як повідомляв ONLINE.UA, на окупованому Донбасі бойовики обстрілюють українських військових із мінометів та ручних протитанкових гранатометів, двоє бійців АТО зазнали поранень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?