Бойовики оголосили Порошенка у розшук - звинувачують у вбивстві
Категорія
Політика
Дата публікації

Бойовики оголосили Порошенка у розшук - звинувачують у вбивстві

Бойовики оголосили Порошенка у розшук - звинувачують у вбивстві
Джерело:  online.ua

Так звана генеральна прокуратура "ДНР" неочікувано для всіх порушила "кримінальну справу" проти колишнього президента України Петра Порошенка. Чинного українського депутата та главу партії "Європейська солідарність" підозрюють в організації вбивства одного з ватажків окупантів – Арсена Павлова( "Мотороли"). Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву на сайті так званої генпрокуратури бойовиків.

Проросійські сили стверджують, що саме Петро Порошенко затвердив план вбивства Павлова, який виконали українські спецслужби - тому, за їхніми словами, його вирішили оголосити у розшук. Окрім того, що цікаво, українському політику вже встигли обрати "запобіжний захід" у вигляді ув’язнення. Саму ж "кримінальну справу" порушили ще в лютому 2020 року за статтею організації терористичної діяльності. Окупанти також зазначили, що санкція передбачає позбавлення волі до 20 років або довічне ув'язнення.

Арсен Павлов ("Моторола") - скандально відомий ватажок банди бойовиків "Спарта" в "ДНР" - сам він родом з Росії. Злочинець загинув 16 жовтня 2016 року в результаті вибуху в ліфті будинку в центрі Донецька, де проживав. Проросійські сили звинувачували у вбивстві "Мотороли" українських диверсантів. Офіційний Київ звинувачення заперечує, наголошуючи, що до вбивства причетне оточення самого бойовика.

Що важливо розуміти, нещодавно Петро Порошенко вперше особисто відреагував на скандал, який спалахнув навколо можливого створення українською владою "консультативної ради" з представниками ЛДНР. Депутат жорстко розкритикував намір команди українського лідера Володимира Зеленського та зазначив, що дане рішення буде суперечити інтересам нашої країни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що політичний експерт Михайло Фішман звернув увагу українців  на те, що команда президента РФ Володимира Путіна поки не має ні політичного, ні економічного інтересу до завершення війни на Сході України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?