Бойовики ОРДЛО почали термінові військові збори
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики ОРДЛО почали термінові військові збори

Бойовики ОРДЛО почали термінові військові збори
Джерело:  online.ua

Бойовики ОРДЛО на тлі загострення на Донбасі оголосили термінові військові збори. 19 серпня ватажок так званої "ЛНР" підписав указ про мобілізацію тисячі бойовиків-резервістів. Збори бойовиків будуть проходити в період проведення саміту Кримської платформи і Дня Незалежності України - з 23 по 27 серпня.

Джерело: підконтрольні бойовикам ЗМІ

До проведення військових зборів бойовикам доручено залучити 72 одиниці транспортних засобів "для комплектування підрозділів". Також зазначається, що на ці збори не будуть поширюватися обмеження на проведення масових заходів, введені через пандемію коронавіруса. Правда, бойовикам доручили забезпечити на зборах дотримання соціальної дистанції резервістів, які повинні бути в масках і рукавичках.

Важливо відзначити, що в ОРДЛО бойовики планували провести військові збори ще минулого місяця. Тоді планувалося мобілізувати 300 резервістів, але раптово бойовики відмовилися від цієї ідеї.

Бойовики стягують Гради і важке озброєння

Паралельно з військовими зборами бойовики почали стягувати важке озброєння на Донбасі. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала напередодні 6 реактивних систем залпового вогню "Град", 6 танків Т-72 і 6 мінометів "Сані" 120-мм калібру на полігоні поблизу Бойківського (колишнє Тельманове).

Крім того, за лініями відводу, але поза виділених місць зберігання озброєння СММ ОБСЄ зафіксувала:

  • 27 танків Т-72 і Т-64,

  • 12 гаубиць "Лягушка" 122-го калібру,

  • 6 протитанкових гармат "Рапіра",

  • 1 міномет "Сані" 120-го калібру,

  • 10 зенітних ракетних комплексів "Стріла".

Це озброєння бойовики розмістили на двох полігонах в районі н. п. Тернове (Донецька область) і в районі Мирного біля Луганська.

Путін вирішив шантажувати Донбасом Меркель, Байдена і Зеленського

У ТКГ раніше допускали, що глава Кремля Володимир Путін буде використовувати Донбас як шантаж Ангели Меркель і Джо Байдена перед їх зустріччю з українським лідером Володимиром Зеленським. Обстрілами на Донбасі Путін спробує запобігти позитивні рішення на користь України, які можуть прийняти лідери світових держав на зустрічі із Зеленським.

Тема Донбасу, як відомо, стане основною на перших особистих переговорах Зеленського і Байдена в Білому домі 30 серпня. На порядку денному Донбас стоятиме і під час зустрічі Зеленського з канцлером Німеччини Ангели Меркель, яка приїде до Києва 22 серпня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?