Бойовики ОРДЛО раптово вирішили поступитися команді Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики ОРДЛО раптово вирішили поступитися команді Зеленського

Бойовики ОРДЛО раптово вирішили поступитися команді Зеленського
Джерело:  online.ua

Після потужного тиску Німеччини, Франції та України на офіційний Кремель, бойовики так званої "ЛНР" вирішили поступитися команді українського лідера Володимира Зеленського і відкрити КПВВ "Луганськ-Щастя" та "Первомайськ-Золоте" на Донбасі, які на підконтрольній Україні території функціонують вже з 10 листопада. Вони обіцяють в найближчі тижні врегулювати всі питання щодо відкриття з українською стороною, правда з натяком на те, що відкриття знову може зірватися нібито через провокації офіційного Києва. Втім, бойовики, підтримувані президентом РФ Володимиром Путіним, завжди звинувачують Україну в своїх скандальних рішеннях. Зокрема, за блокування роботи нових КПВВ вони виправдалися тим, що українська влада нібито не погодила з ними деталі пересування людей в "сірій зоні". Про те, що вирішили бойовики, повідомив "міністр закордонних справ" угруповання Владислав Дейнего, передає ONLINE.UA.

"Сподіваюся, в найближчі пару тижнів нам вдасться відкрити ці пункти пропуску. Сподіваюся, що "нормандська четвірка" не дозволить Україні продовжувати маніпуляції з питань відкриття пунктів пропуску", - заявив представник бойовиків.

Важливо відзначити, що бойовики "ДНР" не мають наміру скасовувати свої скандальні рішення проти українців і розблоковувати роботу КПВВ в Майорську і Мар'їнці. Більш того, вони дають зрозуміти, що не підтримують мирний план команди Зеленського. Вони продовжують приголомшувати заявами про те, що цей план спрямований "на силове захоплення їх територій", забувши про те, що Донбас є територією України і так вважає навіть Путін.

Важливо відзначити, що команда президента РФ Володимира Путіна спочатку запевняла, що підтримує будь-які кроки до мирного врегулювання конфлікту, але після ознайомлення з планом офіційного Києва різко змінила позицію. За підсумками останніх переговорів в рамках ТКГ, головний парламентер Путіна по Донбасу Борис Гризлов заявив, що Кремль не збирається підтримувати цей план, так як він нібито спрямований на "ревізію" Мінських угод. Гризлов вважає, що представлені Україною пропозиції "повністю суперечать мінським угодами" і "понормандські обіцянкам", так як команда українського лідера Володимира Зеленського чітко дала зрозуміти, що не збирається закріплювати особливий статус Донбасу в Конституції України, на чому наполягає Путін, і проводити вибори в ОРДЛО, поки Росія не виведе збройні незаконні формування з української території і не поверне контроль над ділянкою українсько-російського кордону Києву. Гризлов пригрозив, що якщо Україна буде наполягати на своєму мирному плані і не перегляне його, то Росія заблокує переговори.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін пішов на екстрені заходи проти України через те, що Київ підтримують Німеччина і Франція.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?