Бойовики ОРДЛО рішуче пішли проти українців на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики ОРДЛО рішуче пішли проти українців на Донбасі

Бойовики ОРДЛО рішуче пішли проти українців на Донбасі
Джерело:  online.ua

Бойовики так званих "ЛНР" і "ДНР" продовжують посилювати обмеження по пересуванню місцевих жителів Донбасу. Вони відмовилися відновлювати роботу КПВВ в ОРДЛО, незважаючи на те, що на підконтрольній Україні території пункти пропуску відкриються 10 листопада. Виїхати з окупованої Донецької області як і раніше можуть тільки ті українці, які мають реєстрація на підконтрольній Україні території і тільки два рази в тиждень (по понеділках і п'ятницях) тільки через КПВВ "Оленівка", яке з'єднане дорожнім коридором до пункту пропуску "Новотроїцьке". Пропуск жителів Донбасі через КПВВ "Майорське", "Мар'їнка" і "Гнутове" заборонений. В окупованій Луганській області ситуація аналогічна. Бойовики "ЛНР" також відмовилися зі свого боку відкривати нові КПВВ "Щастя" і "Золоте" 10 листопада. Причому в цьому вони звинуватили українську сторону. Як жителі окупованого Донбасу можуть виїхати на підконтрольну Україні територію, повідомляє ONLINE.UA.

"Завтра о 8:00 за київським часом пункти пропуску "Луганськ - Щастя" і "Первомайськ - Золоте" не відкриються", - повідомила представниця бойовиків "ЛНР" Ольга Кобцева.

Вона звинуватила в цьому обурливому рішенні за традицією офіційний Київ. Виявляється, "тільки напередодні українська сторона повідомила, що КПВВ Щастя буде пішохідним, а не автомобільним", що не влаштувало бойовиків.

"До військового часу тут ніколи не був можливий піший прохід цивільних осіб, відсутня необхідна інфраструктура. Відстань від пункту пропуску України до нашого пункту пропуску в районі 2-3 кілометрів. Українська сторона не погодила також графік роботи пунктів пропуску та курирування автобусів в нейтральній зоні між пунктами пропуску сторін в районі Золотого", - накинулася з обвинуваченнями на українську владу представниця окупантів.

У ОРДО і незбиралися відкривати вже діючі КПВВ, які бойовики заблокували ще навесні цього року. Бойовики виправдовують обмеження проїзду українців "заходами щодо недопущення поширення коронавіруса". При цьому багато місцевих жителів їздять на підконтрольну Україні територію і назад транзитом через Росію, не дотримуючись при цьому ніяких карантинних обмежень. Однак такий варіант вимагає не тільки більше часу і грошей, але і порушує українське законодавство. Отже окупанти навмисне штовхають людей на порушення закону, так як іншого способу виїхати з ОРДЛО в українців просто немає.

При цьому через єдині КПВВ в ОРДЛО "Станиця Луганська" і "Оленівка" виїхати і в'їхати можуть не всі. Виїхати дозволяють тільки тим, у кого є реєстрація (прописка) на підконтрольній Україні території, а для в'їзду людям необхідний дозвіл так званого "міжвідомчого оперативного штабу". Це призвело до того, що за день КПВВ встигають проїхати або пройти тільки кілька сотень українців, людям більше місяця доводиться чекати дозволу для в'їзду в окупований Донецьк.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 10 листопада на Донбасі відновлять роботу всі КПВВ, які були закриті в минулому місяці в зв'язку зі спалахом коронавируса в ОРДЛО. Також почнуть роботу нові пункти пропуску - Щастя і Золоте. Пропускати людей почнуть о 08:00 за київським часом. На нових пунктах пропуску на Донбасі будуть облаштовані санітарні зони, медичні модулі, пункти надання адміністративних послуг, пункт обігріву та намети для відпочинку осіб, які перетинають КПВВ. Очікувана пропускна здатність в'їзду-виїзду запланована на рівні 10-15 тисяч чоловік за добу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?