Влада України прийняла довгоочікуване рішення для жителів ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

Влада України прийняла довгоочікуване рішення для жителів ОРДЛО

Влада України прийняла довгоочікуване рішення для жителів ОРДЛО
Джерело:  online.ua

У вівторок, 10 листопада, на Донбасі відновлять роботу всі КПВВ, які були закриті в минулому місяці в зв'язку зі спалахом коронавіруса в ОРДЛО. Також почнуть роботу нові пункти пропуску - Щастя і Золоте. Пропускати людей почнуть о 08:00 за київським часом. Таке рішення прийняв командувач ООС. Як будуть пропускати жителів ОРДЛО на підконтрольну Україні територію, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ООС і ДПСУ.

"Пропуск громадян і транспортних засобів буде проводитися щодня з 8.00 до 18.00. При в'їзді на підконтрольну уряду України територію проводиться температурний скринінг громадян. Обов'язковою умовою також є перебування в захисній масці (респіраторі) і дотримання соціальної дистанції з урахуванням завданої розмітки. Для пропуску через КПВВ громадяни повинні дати згоду на проведення заходів обов'язкової самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу «Дій вдома» або обсервації, відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України №392 від 20.05.2020 ", - пояснили в штабі ООС.

Відзначається, що на території Донецької області працюватимуть КПВВ «Гнутове», «Новотроїцьке», «Мар'їнка», «Майорське», а на Луганщині - КПВВ «Станиця Луганська» та нові контрольні пункти в'їзду-виїзду «Щастя» і «Золоте».

Як відомо, на нових пунктах пропуску на Донбасі будуть облаштовані санітарні зони, медичні модулі, пункти надання адміністративних послуг, пункт обігріву та намети для відпочинку осіб, які перетинають КПВВ. Очікувана пропускна здатність в'їзду-виїзду запланована на рівні 10-15 тисяч осіб за добу.

У сервісному хабі жителі окупованих територій зможуть:

  • отримати безкоштовну правову допомогу, яка стосується доступу до пенсій та інших виплат, проблем з трудовими книжками;

  • оформити свідоцтва про народження або смерті, які сталися на території ОРДЛО;

  • стати на облік внутрішньо переміщених осіб, оформити спадщину, приватизацію;

  • вклеїти фото в паспорт при досягненні 25- і 45-річного віку;

  • оформити і отримати паспорт громадянина України;

  • оформити і отримати закордонний паспорт;

  • провести державну реєстрацію авто;

  • замінити водійські права;

  • отримувати доступ до сервісу "еМалятко" для реєстрації народження дитини і призначення державної допомоги.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін прийняв кричуще рішення щодо ОРДЛО. Він підписав указ, яким фактично визнав так звані "документи", видані в ОРДЛО. Глава Кремля дозволив жителям так званих "ЛНР" і "ДНР" в'їжджати в Росію без українських паспортів, хоча раніше жителі ОРДЛО могли заїхати на територію РФ тільки при наявності українських документів - для в'їзду в РФ досить мати тільки "документи" окупаційних адміністрацій "ЛНР" і "ДНР". Таким чином Путін легалізував незаконну видачу російських документів на окупованому Донбасі, що в МЗС України розцінили як намір продовжувати війну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?