Бойовики ОРДЛО зводять нові укріплення на Донбасі попри перемир'я
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики ОРДЛО зводять нові укріплення на Донбасі попри перемир'я

Бойовики ОРДЛО зводять нові укріплення на Донбасі попри перемир'я
Джерело:  online.ua

Бойовики окупаційного режиму займаються зведенням нових позицій на Донбасі. Українська сторона наголосила, йдеться про нові окопи для кулеметників та ракетних комплексів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Головного управління розвідки Міноборони.

Згідно з офіційними даними, агресорські підрозділи таким чином користуються перемир'ям, встановленим з кінця липня.

"Командування оперативного угруповання російських окупаційних військ продовжує заходи з удосконалення інженерно-фортифікаційного обладнання передових позицій підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК", - говориться у заяві Міноборони.

Перш за все зафіксовано:

  • поглиблення окопних переходів, що вже існують на передовій;

  • облаштування додаткових окопів для кулеметників та бойовиків із протитанковими ракетними комплексами.

Відомо, що бойовики користуються цивільними будівлями на кшталт залишених господарями приватних будинків та прибудинкових споруд. Там вони ховають зброю, з якою ведуть вогонь, наприклад — міномети.

"Для перевірки стану фортифікаційного обладнання своїх передових позицій, маскування озброєння та військової техніки російські окупаційні війська застосовують безпілотні літальні апарати", - додали в Міноборони.

Нагадаємо, це не перший акт цинічного використання часу режиму припинення вогню для загострення ситуації в регіоні.

Як повідомляв ONLINE.UA, член команди глави держави Володимира Зеленського та речник української сторони у ТКГ Олексій Арестович повідомив українським громадянам, що наразі офіційний Київ не розглядає можливість розмістити на Донбасі миротворців ООН. Проте, за його словами, Україна ініціюватиме збільшення складу місії ОБСЄ відразу у 4 рази.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?