В ТКГ відповіли, чи планує Україна розмістити миротворців ООН на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

В ТКГ відповіли, чи планує Україна розмістити миротворців ООН на Донбасі

В ТКГ відповіли, чи планує Україна розмістити миротворців ООН на Донбасі
Джерело:  РБК Україна

Член команди глави держави Володимира Зеленського та  речник української сторони у ТКГ Олексій Арестович повідомив українським громадянам, що наразі офіційний Київ не розглядає можливість розмістити на Донбасі миротворців ООН. Проте, за його словами, Україна ініціюватиме збільшення складу місії ОБСЄ відразу у 4 рази. Як стверджує політик, розглядати варіант з миротворцями ООН наразі не дуже ефективно, оскільки команда очільника Кремля Володимира Путіна має право вето в цій організації. У ТКГ переконані, що це може призвести до того, що ситуація затягнеться ще на рік, передає ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

Олексій Арестович звернув увагу на те, що "дорожня карта", яку оприлюднив колишній український лідер Петро Порошенко, та план української делегації у ТКГ збігаються на 99%. За словами політика, єдиною суттєвою відмінністю є миротворці ООН. Українська делегація говорить про збільшення складу місії ОБСЄ у 4 рази.

Член команди Володимира Зеленського також наголосив, що процес повернення окупованих територій Донбасу формується з двох складових – реінтеграції та деокупації. Станом на кінець 2020 року реінтеграція вже розпочалася.

Окрім того, Олексій Арестович повідомив, що команда очільника Кремля Володимира Путіна нарешті погодилася провести зустріч політичних радників лідерів "нормандського формату", саме тому українська делегація у Тристоронній контактній групі вбачає повільне просування у взаємодії сторін.

Як уже згадувалося раніше, ідею реалізації "дорожньої карти" Порошенко висунув у 2019 році. Проєкт має мати дати виконання Мінських домовленостей, зокрема, щодо виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу відповідно до українського законодавства.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український президент Володимир Зеленський вирішив відтермінувати план "Б" щодо Донбасу, оскільки планує продовжити переговори з російським президентом Володимиром Путіним. Це рішення ухвали після того, як стало зрозуміло, що нібито рік перемовини з очільником Кремля дав свої позитивні результат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?