Зеленський відмовився від плану "Б" щодо Донбасу через Путіна — що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський відмовився від плану "Б" щодо Донбасу через Путіна — що сталося

Зеленський відмовився від плану "Б" щодо Донбасу через Путіна — що сталося

Глава держави Володимир Зеленський вирішив наразі відмовитися від плану "Б" щодо Донбасу, оскільки має намір продовжити переговори з російським президентом Володимиром Путіним. Таке рішення було ухвалене після того, як стало зрозуміло, що нібито рік перемовини з очільником Кремля дав свої позитивні результат. Такою новиною з українцями поділився радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк. За словами останнього, ситуація істотно змінилася. Окрім того, член команди Зеленського згадав про зменшення кількості обстрілів, стабілізацію питання про транзит російського газу на вигідних для України умовах та відновлення інфраструктури на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українські новини".

Як стверджує Михайло Подоляк, Офіс президента більше не обговорює вихід з переговорів, їх принципові зміни чи запуск плану "Б".

"Зараз вже некоректно говорити про плани А, Б і так далі. Ми комбінуємо елементи різних стратегій і продовжуємо переговори у всіх форматах", – наголосив радник Андрія Єрмака.

Політик також звернув увагу на те, що офіційий Київ наразі налаштований продовжувати перемовини в нормандському форматі з РФ, ФРН та Францією.

На переконання команди українського лідера Володимира Зеленського, під час переговорів за участю Путіна нібито можна досягти набагато більшого, ніж в інших форматах. Саме тому Офіс президента наполягає на новій зустрічі лідерів "нормандської четвірки".

Варто нагадати про те, що після саміту нормандської четвірки у Парижі глава держави Володимир Зеленський "привіз" домовленості, які назвав планом "А". Тоді ж український лідер повідомив народу, що є і план "Б" на випадок, якщо попередній не спрацює. Трохи пізніше про нього почали активно згадувати в Офісі Президента та Тристоронній контактній групі. Так, речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович розповідав, що план передбачає введення миротворців, а в РНБО заявили, що цей план наразі допрацьовують.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Кремлі зізналися, чому Володимир Путін постійно відмовляється від переговорів із Зеленським щодо Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?