Пєсков зізнався, чому Путін не хоче обговорювати із Зеленським війну на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Пєсков зізнався, чому Путін не хоче обговорювати із Зеленським війну на Донбасі

Пєсков зізнався, чому Путін не хоче обговорювати із Зеленським війну на Донбасі
Джерело:  online.ua

9 грудня 2019 року у Парижі відбулася зустріч лідерів країн "нормандського формату", на якій були присутні глава держави Володимир Зеленський, очільник Кремля Володимир Путін, французький президент Еммануель Макрон, а також канцлерка Німеччини Ангела Меркель. Сторони змогли досягти низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Сході України, однак розв'язати головну проблему політиками досі не вдалося. Саме тому, в річницю нормандських переговорів, у речника Кремля Дмитра Пєскова поцікавилися, чому президент РФ постійно блокує пропозиції офіційного Києва щодо нової зустрічі нормандської четвірки. Прессекретар Путіна на це запитання відповів, що "важка" ситуація з виконанням паризьких домовленостей щодо Донбасу не дає країнам "нормандського формату" рухатися вперед, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"Є, безумовно, розуміння глав держав, що треба рухатися вперед. Глави держав усвідомлюють, що є причиною для такого простою. Причиною є, як ми всі знаємо, невиконання тих паризьких домовленостей (які були прийняті на зустрічі лідерів рік тому – ред.). Зустріч заради зустрічі не потрібна нікому. Підготовкою займаються помічники. Їм все-таки потрібна якась субстанція, за яку можна вчепитися. А тут у нас немає субстанції. Субстанцією може бути лише виконання паризьких домовленостей. У цьому плані ситуація важка", – почав скаржитися речник Володимира Путіна.

За словами Дмитра Пєскова, під час нещодавніх телефонних перемовин російського президента з лідеркою ФРН Ангелою Меркель було вирішено "активізувати роботу на експертному рівні, на рівні помічників, щоб намацувати якісь шляхи для знаходження розв'язки з цієї ситуації". Варто зазначити, що речник Кремля не захотів відповідати на запитання про перспективи зустрічі помічників лідерів країн "нормандського формату", а тільки наголосив, що "помічники самі узгодять свої дати".

Що важливо розуміти, команда Володимира Зеленського неодноразово намагалася організувати нову зустріч лідерів "нормандської четвірки" до кінця поточного року. Однак поплічники Володимира Путіна постійно блокували ці спроби, а 9 грудня анонімні джерела в Кремлі заявили, що у найближчий час такого саміту точно не буде.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський дав українцям нову обіцянку щодо Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?