Бойовики під Авдіївкою виглядають дурнями і панікують - волонтер
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики під Авдіївкою виглядають дурнями і панікують - волонтер

Бойовики під Авдіївкою виглядають дурнями і панікують - волонтер
Джерело:  online.ua

Бойовики так званої ДНР намагаються показати, що накопичили достатньо сил для повноцінних бойових дій на Донбасі, але втратили багато людей убитими, штурмуючи позиції українців під Авдіївкою.


Загострення на Донбасі: хроніку подій читайте на ONLINE.UA.

Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів волонтер, ветеран АТО Мирослав Гай.
"Є багато вкидань, в тому числі, з боку противника. Постійно йдуть якісь заяви про колонах техніки, які йдуть, "Градів", які вийшли. Там за ці три роки достатньо в Донецьку накопичилося техніки для того, щоб вести повноцінні бойові дії з нами", — вважає він.
Волонтер впевнений, що чисельність бойовиків не змінилася, просто вони зараз стягують ще й з інших напрямків".


Читайте також: Авдіївка може стати переламним моментом війни на Донбасі: названа причина

"Я так розумію, що після заяв (прес-секретаря президента РФ Володимира Путіна Дмитра, — ONLINE.UA) Пєскова, що Авдіївку взяли (а це повна брехня), що бойовики там успішно ведуть якісь бойові дії, ці бідолахи були змушені кинути туди все, що у них є", — зазначив Гай.
У той же час, він запевнив, що "ситуація абсолютно контрольована, 72-я бригада, не дивлячись на втрати, дає відсіч бойовикам і дуже міцно тримає позиції".
Також він додав, що "жодна позиція не може бути в такій війні хорошою постійно".
"При тому, що бойовики, наприклад, ведуть обстріл житлових кварталів, куди не можуть відповідати наші бійці. Чи можуть відповідати як-то обмежено. І це створює щораз більші труднощі для особового складу. Тому що бойовики ведуть проти нас війну, а ми не можемо вести війну тими методами, якими потрібно, через наявність великої кількості цивільного населення там", - заявив Гай.
Крім того, він повідомив, що отримав інформацію з Донецька від людей, які підтримують Україну: морги Донецька просто завалені тілами бойовиків.
"Я не розумію, що це означає — "завалені". Розумію тільки, що втрати у них більші, ніж у нас. Але при штурмі втрати атакуючої сторони завжди більше. Бо що легше оборонятися, коли ти маєш укріплені позиції, ніж штурмувати, коли ти повинен за технікою, на відкритій місцевості кудись бігти. Тому, звичайно, в особистому складі у них великі втрати", - резюмував він.

Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Бойовики панікують і брешуть, що українська армія штурмує Донецьк - Мирослав Гай про бої за Авдіївку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?