Бойовики поставили Зеленському новий нахабний ультиматум по Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики поставили Зеленському новий нахабний ультиматум по Донбасу

Бойовики поставили Зеленському новий нахабний ультиматум по Донбасу
Джерело:  online.ua

Так звана "влада ДНР" поставила Україні черговий зухвалий ультиматум. Окупанти заявили, що не допустять проведення виборів в ОРДЛО на умовах офіційного Києва. Представниця незаконного угруповання Наталія Никонорова підкреслила, що бойовики погодяться на вибори тільки коли буде прийнятий закон про особливий статус Донбасу з узгодженими з окупантами пунктами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Нагадуємо: позачергові місцеві вибори в Донбасі можуть відбутися тільки після того, як будуть опрацьовані й погоджені з представниками "республік" всі правові аспекти особливого статусу на постійній основі. Зокрема, мова йде про розблокування закону про особливий статус Донбасу шляхом імплементації формули Штайнмаєра, про розробку актів і угод, що випливають із цього закону, а також про закріплення особливого статусу в Конституції", - заявила Никонорова.

Таким чином представниця окупантів відреагувала на заяву помічника президента України Андрія Єрмака про те, що вибори в ОРДЛО можуть пройти в кінці жовтня після того, як український лідер Володимир Зеленський на майбутньому нормандському саміті домовиться з російською стороною про виведення незаконних збройних формуваннь з території Донбасу та повернення контролю Києву над ділянкою українсько-російського кордону.

"Всьому складу українського керівництва варто змиритися з тим, що будь-яка ревізія Мінських угод неможлива. Комплекс заходів не підлягає перегляду. Він був схвалений Радою Безпеки ООН, крім того сам президент України Володимир Зеленський на зустрічі в нормандському форматі 9 грудня 2019 року підтвердив зобов'язання Києва дотримуватися умов угод", - підкреслила Никонорова, додавши, що пропозиції Києва приречені на провал.

Слід зазначити, що Україна твердо стоїть на своїй позиції по Донбасу і виборам на тимчасово окупованих територіях. В офіційному Києві не погоджуються на проведення виборів в ОРДЛО, поки Росія не виведе всі свої війська з регіону і не передасть контроль над українсько-російським кордоном Україні.

Нагадаємо, на переговорах в нормандському форматі в Парижі 9 грудня 2019 року президент України Володимир Зеленський і російський глава Володимир Путін піднімали питання виборів на Донбасі. Український глава пропонував організувати вибори буквально через півтори доби після виведення іноземних військ з ОРДЛО. Путін не погодився з такою ідеєю і відмовився повертати під український контроль неподвласного Києву відрізка кордону України з РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Єрмак виступив з важливою заявою про вибори в ОРДЛО. Він уточнив, як офіційний Київ має намір готувати процес.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?