Помічник Зеленського зробив важливу заяву по Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Помічник Зеленського зробив важливу заяву по Донбасу

Помічник Зеленського зробив важливу заяву по Донбасу
Джерело:  online.ua

Вибори в ОРДЛО можуть відбутися в кінці жовтня. Такої домовленості можуть досягти лідери нормандської четвірки на саміті, який запланований на квітень 2020 року. Про це заявив помічник українського президента Андрій Єрмак в інтерв'ю каналу "KRYM - критичне мислення", передає ONLINE.UA.

"Уже через три місяці буде наступна зустріч лідерів в нормандські форматі. Я сподіваюся, що вона відбудеться. Сподіваюся, що ми зробимо такі кроки для того, щоб місцеві вибори, за українським законом, пройшли по всій території України (включаючи ОРДЛО - ред.) в кінці жовтня ", - заявив Єрмак.

Помічник Зеленського підкреслив, що вибори в ОРДЛО за українським законодавством зможуть пройти тільки за умови виведення всіх іноземних збройних формувань і повернення контролю над ділянкою кордону РФ і України офіційному Києву.

"У мене, як і у всіх, багато питань до Мінських угод, але це єдиний документ, який сьогодні узгоджений, підписаний, і там дійсно є положення, згідно з яким межа передається після виборів. Президент Зеленський сказав в Парижі, що ми не можемо з цим погодитися, тому що це суперечить українському законодавству ", - пояснив ситуацію Єрмак.

Тому українська сторона піднімає на переговорах питання про те, щоб кордон до виборів був передан під контроль України.

"Чому ви проти? Якщо необхідні сьогодні якісь гарантії, ще щось, давайте говорити. У мене є досвід різних складних переговорів. І є необхідність почути, навіть якщо тобі сьогодні абсолютно неприємна позиція іншої сторони, але для якогось руху вперед потрібно почути, зрозуміти цю філософію і спробувати зробити все, щоб сьогодні, не поступаючись своїх інтересів, знайти вихід з цієї ситуації ", - додав Єрмак.

Помічник президента України також підкреслив, що українська влада не зупиниться на шляху до повернення анексованого Криму. Для цього, за його словами, буде використано всі інструменти, а перш за все - дипломатичні.

"Крим - це Україна. Безумовно, ми будемо використовувати всі можливі інструменти, а перш за все - дипломатичні. Втім, сьогодні я був би нечесним з вами, якби сказав, що знаю стовідсотковий вихід і рішення цієї ситуації. Ми ніколи не зупинимося, щоб повернути цю територію ", - запевнив Андрій Єрмак.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що учасники ТКГ і українські міністри розробили план по вирішенню проблем на Донбасі. Офіційний Київ готовий відкрити новий КПВВ на Донбасі і побудувати залізницю в луганській області, яка з'єднає підконтрольну Україні частина Луганщини з мережею української залізниці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?