У Зеленського оприлюднили важливий план по Донбасу - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського оприлюднили важливий план по Донбасу - що відомо

У Зеленського оприлюднили важливий план по Донбасу - що відомо
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ готовий відкрити новий КПВВ на Донбасі і побудувати залізницю в Луганській області, яка з'єднає підконтрольну Україні частину Луганщини з мережею української залізниці. Про це повідомила прес-секретарка представника України в ТКГ Леонда Кучми Дарка Оліфер за підсумками урядової наради під головуванням міністерки у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксани Коляди, передає ONLINE.UA.

За підсумками засідання держустановам були поставлені ряд завдань. Одне з них - відкриття КПВВ "Золоте", що передбачено домовленостями, які досягли лідери країн нормандської четвірки на саміті Парижі. Очікується, що повноцінний запуск нового пункту пропуску полегшить перетин лінії зіткнення для всіх жителів Луганської області.

Також доручено вжити заходів щодо подальшого розвитку проєкту будівництва залізничної лінії, яка з'єднає підконтрольну Україні частину Луганської області з мережею української залізниці. Створення цієї лінії, за словами Оліфер, перш за все потребує малий і середній бізнес.

Крім того на засіданні було оговорено питання повернення боргів від ОРДЛО за спожиту воду. Ця гуманітарна проблема, за словами Оліфер, може бути вирішена виключно в рамках чинного законодавства України. Необхідність її вирішення Україна обговорюватиме з Росією в рамках Тристоронньої контактної групи.

У засіданні по обговоренню першочергового плану по Донбасу взяв участь керівник української делегації в Тристоронньої контактній групі в Мінську Леонід Кучма. Він подякував чиновникам за увагу до проблем Донбасу та Криму і закликав продовжити конкретні дії в інтересах українських громадян.

Нагадаємо, в Золотому відбулося дзеркальне розведення сил і засобів в листопаді 2019 року. Після цього на нормандському саміті в Парижі було домовлено про відкриття нового КПВВ в цій зоні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського з'явилася цікава ідея по Донбасу. Український глава запропонував, щоб в Держдепі США призначили окрему посадову особу з питань анексованого Криму і врегулювання ситуації на сході України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?