Бойовики ПВК "Вагнер" побудували протитанкове укріплення на Луганщині — фото супутника
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики ПВК "Вагнер" побудували протитанкове укріплення на Луганщині — фото супутника

Бойовики ПВК "Вагнер" побудували протитанкове укріплення на Луганщині — фото супутника
Джерело:  online.ua

Нові супутникові знімки Maxar Technologies свідчать, що бойовики ПВК "Вагнер" побудували майже 2-кілометрове протитанкове укріплення біля окупованого Росією міста Гірське Луганської області.

Джерело: CNN

Російські бойовики будують укріплення на Луганщині

Укріплення складається з чотирьох рядів цементних пірамід, які, як сподіваються росіяни, зупинять рух української техніки та танків на схід. За протитанковими укріпленнями розташований великий рів.

Додаткові супутникові знімки Європейського космічного агентства показують, що копання траншеї велося у дві частини: першу секцію траншеї копали, починаючи з 25 вересня; друга частина траншеї була вирита десь між 30 вересня і 5 жовтня.

Два російські ЗМІ повідомили про укріплення, яке вони назвали «Лінією Вагнера», маючи на увазі російську найманську групу Вагнера. ЗМІ російської армії заявило, що це «друга лінія оборони», якщо українці спробують прорватися в цьому районі.

Фото: Maxar Technologies

Хоча укріплення могло б допомогти захиститися від фронтальної атаки, ніщо не заважає українським силам просто об’їжджати укріплення, які простягаються лише на 1,6 кілометра.

Російські ЗМІ повідомляють, що група Вагнера продовжить будівництво своєї «лінії», поки вона не простягнеться на схід від російсько-українського кордону до Кремінної, а потім на південь до Світлодарська.

Оборонна споруда такої довжини простягалася б приблизно на 217 кілометрів.

Бойовики Вагнера вже використовували окопи для укріплення своїх позицій у Лівійській пустелі, щоб зупинити наземні атаки на їхні позиції там.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?