Бойовики так званої ЛНР відмовляються воювати на Донеччині
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики так званої ЛНР відмовляються воювати на Донеччині

Бойовики так званої ЛНР відмовляються воювати на Донеччині
Джерело:  online.ua

Представники Центру протидії дезінформації при РНБО зазначають, що угруповання так званої "ЛНР" відмовляються воювати разом з кремлівською окупаційною армією з метою захоплення Донецької області.

Джерело: Telegram-сторінка ЦПД РНБО

Бойовики так званої "ЛНР" не хочуть воювати за контроль над Донецькою областю

Як зазначають в ЦПД, за таких обставин кремлівській окупаційній армії все важче провидити приховану мобілізацію на території окупованої Луганської області.

Аналітики підкреслюють, що існує умовний поділ між так званими "ЛНР" та "ДНР". Зокрема, прокремлівські підрозділи "ЛНР" вважають, що виконали свій військовий борг і не повинні воювати за "ДНР".

З аналогічною мотивацією бойовики ОРДО влаштували бунт та відмовилися воювати за "ЛНР".

Друга причина масових відмов - це значні втрати. "Добровольці" з окупованих територій Донбасу переконалися, що Росія використовує їх як "гарматне м'ясо". Їх відправляють на передову для розкриття українських позицій. За ними йдуть штурмовики російської армії.

Про цьому за смерть мобілізованого в ОРДЛО виплачують значно менші компенсації, ніж за загибель російського солдата.

Тому спроби РФ компенсувати втрати шляхом "тихої мобілізації" в ОРДЛО отримають все більш рішучий спротив, - зазначають представники ЦПД.

Наразі, згідно із даними актуальної на 21 серпня карти бойових дій в Україні від сервісу Deepstatemap, ЗСУ відбивають численні атаки кремлівських окупантів на Донбасі.

Так, кремлівська армія безуспішно намагалась штурмувати в районі Берестового - Івано-Дар’ївки.

Крім того, противник також вів наступальні бої у напрямках Покровське - Бахмутське та Семигір’я - Зайцеве. Успіху не мав, відійшов.

Тривають бої, зокрема, у напрямках Залізна Балка - Нью-Йорк та Новоселівка - Нью-Йорк.

Разом з тим російські війська штурмують у напрямках Піски - Невельське, Лозове - Невельське та Старомихайлівка - Мар’їнка. Бої продовжуються.

Також відомо, що на Миколаївському напрямку окупанти ведуть наступальний бій у напрямку Васильки - Благодатне. Противник мав частковий успіх, зайнявши південну околицю Благодатного. Бої тривають.

На Харківському напрямку ворог постійно обстрілює позиції українських захисників з танків та артилерії, використовує авіацію. В районі Ізюма ворог намагався вести розвідку боєм у напрямку Пасіка - Богородичне, але зазнав невдачі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?