Бойовики тричі обстріляли укріплення ЗСУ та поранили одного бійця
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики тричі обстріляли укріплення ЗСУ та поранили одного бійця

Бойовики тричі обстріляли укріплення ЗСУ та поранили одного бійця
Джерело:  online.ua

Минулої доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню. Внаслідок обстрілів поранений український військовий.

Джерело: пресцентр штабу ООС

В напрямку Піщаного, що на Луганщині, окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Поблизу Кам’янки ворог здійснив обстріл зі стрілецької зброї. В бік Катеринівки, що на Луганщині, ворожі війська відкривали вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я - задовільний.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь та змусили противника припинити обстріли. Станом на 7 годину ранку, 12 грудня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Скупчення російських військ біля українського кордону

Інформація про скупчення російських військ до кордону з Україною з'явилась наприкінці жовтня в американських виданнях The Washington Post та Politico. Стягнення бойової сили ворога відбулось на тлі завершення спільних із Білоруссю навчань «Захід-2021». Хоча спершу ГУР Міноборони України спростовувало цю інформацію, називаючи таку концентрацію військ загалом звичною, згодом голова ГУР Кирило Буданов підтвердив її і заявив, що Росія може здійснити напад наприкінці січня або початку лютого 2022 року.

Буданов уточнив, що напад може складатися з таких наступальних дій, як авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки, за якими підуть повітряно-десантні атаки на сході країни. Згодом воєнний сценарій може розгорнутися на південному напрямку, в Одесі, Маріуполі. У відомстві не виключають можливе вторгнення через сусідню Білорусь, незмінний самопроголошений президент якої займає однозначну прокремлівську позицію у регіоні.

Генсек НАТО і Держсек США обговорили дії Альянсу в разі вторгнення РФ

Декілька днів тому Державний секретар США Ентоні Блінкен провів переговори з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Темою стали варіанти дій НАТО у відповідь на можливу агресію Росії проти України.

НАТО надає Україні велику політичну та військову підтримку як Альянс, це роблять також окремі країни-союзниці, за різними формами у розбудові спроможностей, тренуванні, постачанні обладнання та різних систем озброєння.

— Єнс Столтенберг, Генсек НАТО

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?