Нова військова допомога від США уже прибула в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Нова військова допомога від США уже прибула в Україну

Нова військова допомога від США уже прибула в Україну
Джерело:  online.ua

23 листопада офіційно стало відомо, що в Україну прибули два американських катери типу "Island", які отримали назви "Фастів" та "Суми". Варто звернути увагу на те, що нова військова допомога від США пливла в нашу країну на борту судна "Ocean Grand" з міста Балтімор, штат Меріленд.

Джерело:  ВМС ЗС України

Патрульні катери США "Фастів" та "Суми" прибули в Україну

За словами представників ВМС ЗС України, патрульні катери ВМС на борту вантажного судна подолали тисячі миль та увійшли до територіальних вод України.

"Попереду, вже у супроводі кораблів ВМС, кінцева зупинка маршруту - Одеський морський торгівельний порт, проходження митного контролю, розвантаження, відбуксирування до місць базування та підготовка до експлуатації після тривалого транспортування. Командувач Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа відзначив вклад Сполучених Штатів Америки задля стримування збройної агресії Російської Федерації проти України", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що уже в найближчому майбутньому на катерах "Фастів" та "Суми" піднімуть військово-морський прапор України. За словами представників ВМС ЗС України, під командуванням українських екіпажів вони розпочнуть свій бойовий шлях із забезпечення морської безпеки в акваторіях Чорного та Азовського морів.

Штати розмірковують над відправкою додаткової зброї в Україну

Нещодавно журналістам вдалося дізнатися, що Білий дім активно розглядає можливість відправити додаткову зброю в Україну на тлі побоювання щодо можливого вторгнення Росії.

Згідно з останніми йдеться про військових радників та нове обладнання – у пакет можуть входити нові протитанкові ракети Javelin, а також міномети. Окрім того, наразі знаходять на розгляді системи протиповітряної оборони, такі як ракети Stinger.

Читайте також:

  • У Німеччині просять нову владу негайно надати зброю Україні

  • У Путіна прокоментували дані про збільшення військ РФ біля кордону України

  • Зеленський обговорив з Меркель ситуацію на Донбасі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?