У Путіна прокоментували дані про збільшення військ РФ біля кордону України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна прокоментували дані про збільшення військ РФ біля кордону України

У Путіна прокоментували дані про збільшення військ РФ біля кордону України
Джерело:  online.ua

2 листопада команда очільника Кремля Володимира Путіна назвала "негідними коментарів" матеріали американських медіа, які оприлюднили фотодокази пересування російських військ поблизу українського кордону. Російська влада також почала стверджувати, що ці публікації вкрай низької якості.

Джерело: прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, якого цитує російський "Интерфакс"

Офіційна Москва відреагувала на дані про збільшення військ РФ біля України

Російські журналісти попросили незмінного речника Кремля Дмитра Пєскова прокоментувати дані видань Politico та The Washington Post про те, що Росія концентрує свої війська біля кордону України.

"Якість цих публікацій навіть не варто коментувати, і загалом на них не варто звертати жодної уваги, бо ви самі бачили, що там йдеться про кордон з Україною, показують кордон із Білоруссю і таке інше. Саме ця якість найкраще свідчить про те, що не варто витрачати час на знайомство з такими неякісними вкиданнями", - заявив Дмитро Пєсков.

Як уже згадувалося раніше, 2 листопада секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов спростував інформацію західних ЗМІ про ймовірну концентрацію російських військ на кордоні з Україною.

Такою була його реакція на супутникові знімки, опубліковані виданням Politicoта нібито зроблені 1 листопада, що мають свідчити про те, що Росія знову концентрує війська та військову техніку на кордоні з Україною.

Варто зазначити, що одни із перших про збільшення російських військ заявило виданняThe Washington Post. Однак представники Міністерства оборони України одразу спростували ці дані.

Росія звинувачує Україну у "втягненні РФ у силові дії"

1 листопада скандальний російський дипломат Сергій Лавров почав скаржитися, що офіційна Москва нібито фіксує спроби команди українського лідера Володимира Зеленського "створити провокаційну ситуацію та втягнути Москву в силові дії".

"Повертаючись до України, до "нормандського формату": так, загострення є. Спостерігаються спроби створити провокаційну ситуацію, викликати якусь відповідь від ополчення і втягнути Росію в якісь силові дії. Думаю, вони зараз там міркують, що їм вигідніше", — заявив нещодавно глава МЗС РФ.

Читайте також:

  • В РНБО відреагували на заяви ЗМІ про збільшення військ РФ на кордоні

  • Зеленський обговорив з Меркель ситуацію на Донбасі

  • Путін влаштував публічний шантаж США та ЄС на саміті G20

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?