Путін влаштував публічний шантаж США та ЄС на саміті G20
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін влаштував публічний шантаж США та ЄС на саміті G20

Путін влаштував публічний шантаж США та ЄС на саміті G20
Джерело:  online.ua

Росія просить країни Великої двадцятки "опрацювати питання" про взаємне визнання національних сертифікатів про вакцинацію від COVID-19. Таку вимогу щодо не схваленої ВООЗ вакцини Супутник V висловив президент країни Володимир Путін.

Джерело: пресцентр Кремля

Путін просить інші держави визнати російські QR-коди, які видаються тим, хто щеплений російськими вакцинами, таким чином, «виробити механізми системного, оперативного поновлення вакцин на тлі мутації коронавірусу».

Нагадаємо, в середині вересня 2021 року Всесвітня організація охорони здоров’я призупинила схвалення російської вакцини Супутник V. За словами заступника голови Панамериканської організації охорони здоров’я (PAHO) Жарбаса Барбози, під час інспекції на одному з заводів із виробництва вакцини виявили порушення. 20 жовтня на офіційній сторінці Супутника V в Twitter повідомили, що ВООЗ поновила процедуру схвалення вакцини.

21 жовтня Reuters із посиланням на джерело повідомило, що Європейське агентство лікарських засобів (EMA не ухвалить рішення з приводу схвалення російської вакцини від коронавірусу Супутник V щонайменше до першого кварталу 2022 року, оскільки не вистачає деяких даних.

"Гостро стоїть питання про те, щоб Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) прискорила процес прекваліфікації нових вакцин та препаратів, тобто оцінки їхньої якості, безпеки, ефективності", - продовжив він.

А також висловив упевненість у тому, що чим швидше все це буде зроблено, тим легше буде підносити глобальну ділову активність, у тому числі у найбільш постраждалій туристичній галузі.

Путін додав, що РФ пропонує доручити міністерствам охорони здоров'я держав "двадцятки" опрацювати у найкоротший термін питання про взаємне визнання національних вакцинних сертифікатів.
Він також підкреслив, що РФ завжди вітала та вітає зусилля "двадцятки", спрямовані на підтримку найбідніших країн.

Нагадаємо декілька днів тому ми повідомляли, що виявлену цього літа у Великій Британії мутацію дельта-варіанту COVID-19 зафіксували на території України. Найвищі показники мутації штаму — у Львові, Тернополі та загалом у Західній Україні. Але перші випадки починають фіксувати у в Києві. Про загострення ситуації попередив секретар РНБО Олексій Данілов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?