Японія підтвердила перший випадок штаму Дельта нового типу
Категорія
Світ
Дата публікації

Японія підтвердила перший випадок штаму Дельта нового типу

Японія підтвердила перший випадок штаму Дельта нового типу
Джерело:  online.ua

31 серпня офіційно стало відомо, що в Японії виявили перший випадок штаму Дельта нового типу. За словами науковців, цей вірус об'єднує мутації Дельта і Альфа варіантів.

Джерело: видання The Japan times

Що відомо про новий тип штаму Дельта

Як стверджують представники Медичного та стоматологічного університету в Токіо, в Японії офіційно підтвердили перший випадок нового типу Дельта-штаму коронавірусу, який несе мутацію, аналогічну мутації "Альфа"-штаму.

Варто звернути увагу на те, що за межами Японії наразі зафіксували всього вісім випадків цього підтипу Дельта, однак пока рівень його заразності залишається невідомим.

За словами японських вчених, новий тип Дельта-штаму виявили у пацієнта в одній з лікарень цього місяця.

"Він ніс мутацію L452R, що спостерігається в Дельта-штамі, а також мутацію N501S, яка нагадує мутацію N501Y, що зустрічається в штамі Альфа", - наголошують медики.

Враховуючи той факт, що у пацієнта не було записів про поїздки за кордон і він заразився вірусом в результаті контактів з населенням, експерти переконані, що мутація N501S, цілком ймовірно, сталася в Японії.

У ПАР виявили новий варіант коронавірусу — що про нього відомо

Окрім того, цього ж дня стало відомо, що у ПАР виявили новий варіант коронавірусу з множинними мутаціями.

Згдіно з останніми даними, новий варіант, відомий як C.1.2, вперше виявили в травні. Наразі цей штам стрімко поширюється в більшості провінцій Південної Африки і семи інших країнах Африки, Європи, Азії і Океанії.

Вчені поки не змогли дізнатися, чи є цей новий варіант більш заразним або здатним подолати імунітет, який людина має після вакцинації або перехворівши на COVID-19.

"Річард Лесселлс, фахівець з інфекційних захворювань і один з авторів дослідження щодо C.1.2, сказав, що його поява свідчить, що "ця пандемія ще далека від завершення, і цей вірус все ще вивчає способи, як потенційно краще заразити нас", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?