Україна розриває контракт на постачання вакцин з Індії — відома причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна розриває контракт на постачання вакцин з Індії — відома причина

Україна розриває контракт на постачання вакцин з Індії — відома причина
Джерело:  online.ua

28 серпня очільник Міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко офіційно повідомив, що МОЗ почало розривати контракт щодо поставки протиковідних вакцин з індійською компанією Serum Institute of India, оскільки остання не виконала своїх зобов’язань.

Джерело: заява Віктора Ляшка під час зустрічі з журналістами з нагоди 100 днів на посаді, сайт МОЗ

МОЗ України розриває контракт з Serum Institute of India

"Serum Institute of India не виконав повністю жодних своїх контрактних зобов’язань. Приймається політичне рішення, я буду розривати контракт з Serum Institute of India. І по півтори тисячі Covishield і по 10 мільйонах Novavax. Україна внесла передплату, але в контракті чітко прописана можливість розірвання і міжнародна закупівельна організація Crown Agency буде працювати над цим", - пояснив Віктор Ляшко.

Очільник МОЗ також звернув увагу на те, що наразі сума передплати не розголошується, адже українська сторона працювала з Serum Institute of India через британського посередника Crown Agency. За словами міністра, передплату по Novovax офіційний Київ зробив на два мільйони доз.

Окрім того, глава відомства наголосив, що представники Serum Institute of India, які зустрічались як з ним, так і з українським лідером Володимиром Зеленським у Києві, пояснили неможливість виконати свої зобов’язання по контракту тим, що в них з'явилася велика потреба у вакцині через спалах у самій Індії – прем’єр країни нібито заборонив відправляти вакцину на експорт.

За словами Віктора Ляшка, навіть без співпраці з індійським інститутом, в Україні достатньо вакцини та контрактів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?