У МОЗ озвучили ймовірні терміни введення нового локдауна
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ озвучили ймовірні терміни введення нового локдауна

У МОЗ озвучили ймовірні терміни введення нового локдауна
Джерело:  online.ua

Ситуація з коронавірусjv в Україні поки контрольована, але чиновники вважають, що нового спалаху, червоних зон і локдауна уникнути восени не вдасться. Головний санітарний лікар України Ігор Кузін попереджає, що новий локдаун може бути введений вже в листопаді.

Джерело: ВВС Україна

Кузін пояснив, що рішення про локдаун приймає місцева влада. Але, за його словами, тотальний карантин можуть ввести і по всій країні на національному рівні, якщо ситуація із захворюваністю буде критичною.

"За тим сценарієм, за яким ми зараз рухаємося новий локдаун можуть ввести орієнтовно в листопаді", - попередив Кузін.

При цьому він зазначив, що локдаун вдасться відтягнути на зиму або і зовсім не допустити, якщо українці будуть масово робити щеплення від коронавіруса.

Ситуація з коронавірусом в Україні погіршується

Кузін не став уточнювати, який з регіонів зараз знаходиться під загрозою опинитися в червоній зоні, оскільки погіршення спостерігається у всіх областях. За його словами, найбільше страждають східні і західні регіони - там фіксують більше хворих, ніж в інших областях.

Головну загрозу українцям зараз представляє штам коронавіруса Дельта. Він більш небезпечний, ніж всі інші варіанти вірусу, а поширюється він также швидко, як вітрянка. В Україні протягом двох тижнів кількість хворих зі штамом коронавіруса Дельта зросла в 3,5 рази, в зв'язку з чим у Міністерстві охорони здоров'я вже заявили про підготовку до нової хвилі епідемії.

"Ще 5 серпня було підтверджено 147 випадків, а вже 20 серпня - 520", - уточнюють в МОЗ.

Медики переконані, що кількість хворих зі штамом Дельта в Україні набагато більше, оскільки не всі випадки зараження проходять секвенування на різновид штаму.

Локдаун в Україні

У МОЗ поки публічно не заявляють про плани вводити локдаун у всій країні. Стримувати поширення коронавіруса планують адаптивним карантином по регіонах. Він дає можливість не закривати на карантин всю країну, а вводити обмеження лише в тих регіонах або навіть населених пунктах, де погіршуються показники захворюваності.

У Кабміні вже також анонсують що карантин у "червоних" зонах в цьому році буде відрізнятися від того, який діяв раніше. Йдеться про привілеї для вакцинованих українців, які хоче затвердити уряд. У МОЗ вже частково озвучили ці привілеї. Зокрема, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що громадські заклади зможуть працювати в "червоній" зоні, якщо у них буде щеплено колектив, а відвідувачі будуть пред'являти ковід-сертифікати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?