Штам коронавіруса Дельта атакує вакцинованих — названа причина
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Штам коронавіруса Дельта атакує вакцинованих — названа причина

Штам коронавіруса Дельта атакує вакцинованих — названа причина
Джерело:  online.ua

На тлі поширення штаму коронавіруса Дельта в США фіксують новий спалах COVID-19, незважаючи на те що в цій країні щеплено вже більше половини населення. При чому чверть нових випадків зараження сталися у повністю вакцинованих людей. Вчені вже визнали, що ефективність вакцин проти штаму Дельта знизилася на третину.

Джерело: Reuters

Спалах COVID-19 серед вакцинованих людей підтверджують дані, опубліковані в щотижневому звіті Центру з контролю і профілактиці захворювань США (CDC). У документі зазначено, що в окрузі Лос-Анджелес, де зафіксовано поширення штаму Дельта, за останні два місяці близько 25% заражень відбулися у повністю вакцинованих жителів.

На додаток до цього звіту CDC опублікував дані дослідження ефективності вакцин проти коронавіруса серед медиків. Воно також показало значне зниження ефективності вакцин в реальних умовах - вакциновані медики масово заражаються від пацієнтів.

"За кілька тижнів, коли штам Дельта став домінуючим, ефективність препаратів впала з 91% до 66%", - йдеться у дослідженні.

При цьому в звіті CDC зазначено, що незважаючи на зниження ефективності вакцин від штаму Дельта, вакцинація захищає людей від важкого перебігу хвороби і ускладнень. Згідно з дослідженням, 3,2% повністю вакцинованих осіб, які заразилися вірусом, були госпіталізовані, але тільки 0,05% з них потрапили в реанімацію і 0,25% потребували штучної вентиляції легенів.

У звіті не зазначено, ефективність яких вакцин знизилася через поширення штаму Дельта. Але як відомо, в США зроблено більше 200 мільйонів щеплень препаратом Pfizer і понад 350 млн препаратами Moderna та Johnson & Johnson.

Ефективність вакцин проти штаму Дельта знижується

Це не перше офіційне підтвердження зниження ефективності вакцин проти штаму коронавіруса Дельта. До такого ж висновку раніше прийшли вчені Оксфордського університету. Їх дослідження показало, що через три місяці після повної вакцинації двома дозами вакцини Pfizer або AstraZeneca їх ефективність проти коронавіруса знижується до 75% і 61% відповідно. Більш того, у заражених коронавірусом вакцинованих людей рівень концентрації вірусу в крові такий, як і у людей, які не робили щеплення.

Також на сьогоднішній день вже виявлено низку побічних ефектів, які викликають вакцини від коронавіруса. Крім стандартних побічних реакцій, таких як головний біль, озноб, біль у суглобах, збільшення лімфовузлів, нудота, блювота і лихоманка, Європейський медичний регулятор виявив зв'язок між випадками запалення серця - міокардит і перикардит.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?