Винахідник технології мРНК попередив про небезпеку вакцин від коронавіруса
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Винахідник технології мРНК попередив про небезпеку вакцин від коронавіруса

Винахідник технології мРНК попередив про небезпеку вакцин від коронавіруса
Джерело:  online.ua

Вірусолог, імунолог і молекулярний біолог Роберт Мелоун, який, вважається одним з винахідників вакцин на основі генів, заявив про серйозну небезпеку мРНК-вакцин від коронавіруса. Він попередив, що вакцини не тільки неефективні, але і сприяють поширенню та розмноженню вірусу.

Джерело: Еpoch Тimes

Винахідник технології мРНК пояснив, що ті спайкові білки SARS-CoV-2, синтез яких стимулює вакцина, є цитотоксичними. Він підкреслює, що жоден розробник вакцин не довів зворотного.

Мелоун також згадав нещодавній звіт NBC, який був раптово видалений після публікації. У ньому йшлося про те, що вакциновані люди можуть мати більш високий рівень концентрації вірусу і заражати оточуючих, особливо зараз, на тлі нового спалаху, спровокованого штамом коронавіруса Дельта.

"Ми рухаємося до найгіршого сценарію. Адже ці дані можуть підтвердити, що титри у вакцинованих людей вище, ніж у невакцинованих, і, отже, ризик антитіло-залежного посилення відповідно вище у вакцинованих людей. Тоді кампанію з вакцинації доведеться припинити", - попереджає Мелоун .

Імунолог також звернув увагу на те, що концентрація антитіл до коронавірусу у вакцинованих людей такі ж, як і у невакцинованих населення. Це підтверджує те, що люди, які роблять щеплення, не мають кращого захисту, ніж люди, які не хочуть отримувати умовно схвалені вакцини.

 Мелоун про відстутність досліджень щодо користі та ризиків вакцин - скріншот відео

Побічні ефекти від мРНК-вакцин проти коронавіруса

На сьогоднішній день у всьому світі використовують дві мРНК-вакцини від коронавіруса - це американські препарати Pfizer і Moderna. Вони містять молекулу, яка називається матричної РНК (мРНК). Коли ця молекула потрапляє в організм, вона стимулює синтез шиповидного білка SARS-CoV-2 і допомагає організму розпізнавати його. Тим самим, як стверджують розробники, організм формує імунітет, який дозволяє в подальшому виявляти вірус з типовим білком і атакувати його.

На сьогоднішній день вже виявлена низка побічних ефектів, які викликають ці вакцини. Крім стандартних побічних реакцій, таких як головний біль, озноб, біль у суглобах, збільшення лімфовузлів, нудота, блювота і лихоманка, Європейський медичний регулятор уже виявив зв'язок між випадками запалення серця - міокардит і перикардит.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?