Вчені попереджають про нову загрозу від COVID-вакцин
Категорія
Світ
Дата публікації

Вчені попереджають про нову загрозу від COVID-вакцин

Вчені попереджають про нову загрозу від COVID-вакцин
Джерело:  online.ua

Органи охорони здоров'я Штатів мають намір оновити офіційну інструкцію з щеплення мРНК-вакциною проти COVID-19 (Pfizer і Moderna) підлітків і молодих людей після виявлення можливого зв'язку з рідкісними випадками запалення серця.

Джерело:  AFP

Штати оновлять попередження про можливе запалення серця після використання деяких COVID-вакцин

Варто звернути увагу на те, що наразі йдеться про 323 підтверджені випадки міокардиту (запалення серцевого м'яза) і перикардиту (запалення зовнішньої оболонки серця) серед людей віком до 30 років після вакцинації.

Згідно з останніми даними, 323 осіб 309 були госпіталізовані, 295 виписані, дев'ять залишаються госпіталізованими, двоє перебувають у відділенні інтенсивної терапії, а дані про результати щодо п'яти випадків відсутні.

Що важливо розуміти, випадки захворювання зафіксовані переважно серед чоловіків, більшість з випадків захворювання виникають після другої дози. Наразі відсутні підтверджені випадки смерті.

"Хоча кількість випадків невелика, вони все ж таки вища, ніж можна було б очікувати в цих вікових групах. Водночас зазначається, що загальні переваги як і раніше "явно" переважують ризики. Дані актуальні станом на 11 червня, коли людям у віці від 12 до 29 років в Штатах ввели понад 50 млн доз мРНК-вакцин Pfizer і Moderna", - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, на початку червня Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю офіційно повідомило, що зафіксувало невелику кількість випадків міокардиту, який спостерігається у молодих чоловіків, які отримали вакцину Pfizer.

За словами вчених, вдалося встановити ймовірний зв'язок між отриманням другої дози вакцини і появою міокардиту серед чоловіків у віці від 16 до 30 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?