Перша країна ЄС заявила про набуття колективного імунітету до коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Перша країна ЄС заявила про набуття колективного імунітету до коронавірусу

Перша країна ЄС заявила про набуття колективного імунітету до коронавірусу
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства охорони здоров'я Мальти Кріс Ферн офіційно повідомив, що країна вакцинувала 70% свого дорослого населення як мінімум однією дозою вакцини проти COVID-19. За словами чиновника, вона стала першою державою Європейського Союзу, якій вдалося досягти так званого колективного імунітету.

Джерело:  Reuters

Мальта заявила про набуття колективного імунітету до коронавірусу

Згідно з останніми даними, протягом останнього тижня на середземноморському острові щодня реєстрували в середньому три нові випадки зараження коронавірусом.

Варто звернути увагу на те, що показник позитивних результатів тестів становив 0,2%. 24 травня Міністерство охорони здоров'я Мальти повідомило лише про два нових випадки зараження коронавірусом.

"Вакцини вводяться кожні п'ять секунд. 42% дорослого населення отримали дві дози", - наголосив Кріс Ферн під час останньої пресконференції.

За словами чиновника, наразі вакцинація доступна для всіх жителів Мальти, які старші 16 років. Він також додав, що дітям у віці 12 років і старшим також будуть робити щеплення, коли європейський регулятор дасть на це добро.

Як стверджує Кріс Ферн, уже з 1 липня 2021 року Мальта скасує обов'язкове носіння масок на відкритому повітрі для вакцинованих людей, поки число випадків зараження вірусом залишається низьким.

"Органи охорони здоров'я країни раніше заявили, що з 1 червня носити маски на пляжах більше не потрібно. 24 травня Мальта зняла обмеження на відвідування тренажерних залів і басейнів, а час роботи ресторанів продовжено до півночі. Раніше вони повинні були закриватися о 17:00", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?