Кремль звинувачує ЄС у "вакцинній війні" проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль звинувачує ЄС у "вакцинній війні" проти Росії

Кремль звинувачує ЄС у "вакцинній війні" проти Росії
Джерело:  online.ua

Офіційна представниця Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова почала публічно скаржитися на те, що декілька країн Європейського Союзу критикують російські вакцини проти коронавірусу, у такий спосіб розв'язуючи "вакцинні війни".

Джерело:  ТАСС

В МЗС РФ звинуватили Євросоюз у розв'язуванні "вакцинних воєн"

"Підтверджую все, про що ви говорите, тому що, як ви пам'ятаєте, країни ЄС, зокрема Франція, заявили про те, що нібито Росія і Китай ведуть якусь вакцинну дипломатію, але не в хорошому сенсі слова, а в не дуже хорошому", - сказала вона, коментуючи слова ведучого про те, що в Європі намагаються влаштувати "вакцинну війну в своїх інтересах". - Якщо ці вакцинні війни ведуться, то проти нас. Це нескінченний потік брехні [щодо російських вакцин]".

На переконання офіційної представниці МЗС РФ, влада деяких країн Євросоюзу "абсолютно штучно створює політичний ажіотаж" навколо гуманітарної теми.

ЄС затвердив відкриття кордонів для вакцинованих мандрівників

20 травня офіційно тсало відомо, що Рада Євросоюзу представила рекомендацію щодо спрощення тимчасових обмежень на необов’язкові поїздки до ЄС та дозволу на в’їзд громадянам третіх країн, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу.
Офіційний Брюссель радить країнам-членам скасувати обмеження на неосновні поїздки для мандрівників із третіх країн, які отримали останню рекомендовану дозу вакцини, затверджену Європейським агентством з лікарських засобів, принаймні за 14 днів до прибуття. Варто зазначити, що російські вакцини цим регулятором досі не затверджені - тобто росіяни втрачають можливість подорожувати до ЄС.

"Держави-члени можуть також скасувати обмеження на необов'язкові поїздки для тих, хто отримав дози вакцини, рекомендовані ВООЗ для екстреного використання. Рада ЄС також ухвалила критерії скасування обмежень для всіх мандрівників з третіх країн, незалежно від наявності вакцинації", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?