МОЗ дозволив колективну вакцинацію та назвав вимоги
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ дозволив колективну вакцинацію та назвав вимоги

МОЗ дозволив колективну вакцинацію та назвав вимоги
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я ухвалили рішення про дозвіл на масову вакцинацію проти коронавірусу COVID-19 одночасно цілим колективам компаній, підприємств, організацій.

Джерело: заява головного санлікаря Віктора Ляшка

За його словами, таким організованим колективам необхідно перш за все мати у штаті понад 50 осіб, які бажають отримати щеплення. За такої умови вони можуть записатися на вакцинацію.

“Вакцинація проводитиметься за умов наявності достатньої кількості вакцини мобільною бригадою, що приїде на ваше підприємство”, - уточнив заступник міністра.

Заявку оформити можна завдяки контакт-центру, який працює за номером 0 800 60 20 19.

Окрім кількості людей у штаті компанія має виконати низку інших вимог:

  • визначити відповідальну контактну особу з питань вакцинації;

  • скласти поіменні списки охочих до вакцинації;

  • забезпечити приміщення для вакцинації та медичного спостереження після вакцинації відповідно положенням МОЗ;

  • забезпечити дотримання санітарних норм та наявність засобів захисту, санітайзерів у місці вакцинації.

Ляшко зауважив, спроможність однієї бригади сягає кілька сотень ін’єкцій на день, тож це необхідно враховувати під час затвердження заявки.

“Якщо охочих щепитися в організованому колективі менш ніж п'ятдесят, радимо записатися до листа очікування вакцинації індивідуально на сайті або у мобільному додатку “Дія” чи за номером контакт-центру 0 800 60 20 19”, - резюмував головний санлікар.

Вакцинація в Україні

Кампанія з масової вакцинації в Україні стартувала 24 лютого завдяки надходженню партії препарату Covishield (AstraZeneca) у 500 тисяч доз. Київ отримав його від індійського виробника днем напередодні.

Станом на другу половину квітня серед українського населення першу з двох необхідних ін’єкцій отримали понад 400 тисяч громадян. Утім, другий шот вакцини отримали одиниці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?