Зеленський анонсував створення української лабораторії з розробки вакцин
Категорія
Технології
Дата публікації

Зеленський анонсував створення української лабораторії з розробки вакцин

Зеленський анонсував створення української лабораторії з розробки вакцин
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський оголосив про необхідність якомога скорішого створення у державі лабораторії з розробки вакцин та інших медикаментів.

Джерело: Офіс президента

У понеділок, 19 квітня, державний лідер та його оточення провело традиційну селекторну нараду, під час якої учасники торкнулися теми фінансування такого науково-медичного центру.

“Володимир Зеленський також наголосив, що Україні вкрай необхідно якнайшвидше підготувати найсучаснішу лабораторію для розробки вакцин та ліків. З цією метою цьогоріч в державному бюджеті було закладено 100 млн грн. Міністерство охорони здоров’я шукає шляхи для вирішення цього завдання”, - наголосили на Банковій.

Також на рівні МОЗ виступили з доповіддю щодо плану придбання вакцини проти коронавірусу та подальшого щеплення населення. В уряді розраховують на щеплення до 70% дорослого населення вже до кінця 2021 року.

“Нам потрібно зібрати наші найсвітліші голови і забезпечити їм умови роботи на рівні західних фахівців. України потрібна така лабораторія не лише в часи цієї пандемії. В цілому це може стати виходом на виклики майбутнього”, - резюмував Зеленський.

Вакцина в Україні

Перша партія вакцини проти коронавірусу надійшла в Україну 23 лютого. Наступного ж дня почалася кампанія з масової імунізації населення.

До партії препарату Covishield з 500 тисяч доз пізніше приєдналися інші, однак значно меншими обсягами. Нещодавно Україна отримала партію вакцини Pfizer у 117 тисяч доз завдяки ініціативі COVAX.

У МОЗ для пояснення щодо різновидів вакцин процитували лікаря:

“Всі вакцини, які на сьогодні схвалені в Україні до використання – мРНК, інактивована вірусна, векторна вакцина – продемонстрували майже 100% імуногенність… 3 вакцини, які сьогодні зареєстровані в Україні: Coronavac від китайської компанії Sinovac – це вірусна інактивована вакцина. мРНК-вакцина – це Pfizer Biontech і векторна AstraZeneca (Covishield)”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?