Україна може провести випробування ізраїльської вакцини — посол
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна може провести випробування ізраїльської вакцини — посол

Україна може провести випробування ізраїльської вакцини — посол
Джерело:  online.ua

Україна та Ізраїль можуть провести спільні клінічні випробування третьої стадії нової антикоронавірусної вакцини, а українська сторона також допоможе у виробництві препарату.

Джерело: посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук

За його словами, ініціативі передував візит української делегації до Ізраїлю. Дипломатична група складалася з віцепрем’єр-міністра Олексія Резнікова, керівника Офісу президента Андрія Єрмака, його заступника Ігоря Жовкви.

Посол зазначив, що головними стали питання співпраці для подолання глобальної епідемії коронавірусу COVID-19.

“В процесі переговорів стало відомо, що Ізраїль закінчує другий етап випробувань своєї вакцини від COVID-19 в середині літа. Українська сторона запропонувала третій етап випробувань провести в Україні з подальшою можливістю виробництва вакцини, зокрема й на наших потужностях”, - наголосив дипломат.

Він пояснив, наразі ізраїльська сторона вивчає офіційну пропозицію від Києва.

“Вже чітко зрозуміло, що пандемія коронавірусної інфекції затягнеться не на один рік у світі. І виробництво вакцини, її доступність для наших громадян — питання дуже чутливе і важливе для нас”, - додав посол.

Корнейчук зауважив, під час візиту української делегації були організовані зустрічі з прем’єр-міністром Біньяміном Нетаньягу, радником з питань національної безпеки Меіром Бен-Шабатом, головою МВС Аріє Дері, заступником генерального директора МЗС Алоном Баром, заступником голови МОЗ Йоавом Кішем.

Вакцинація в Україні

Перша партія відповідного препарату надійшла до Києва 23 лютого, а вже наступного дня стартувала кампанія з масової імунізації населення.

Станом на ранок 15 квітня кількість вакцинованих осіб сягнула 419 тисяч. Утім, майже всі вони отримали лише перше щеплення.

Перша партія вакцини належала до розробки AstraZeneca, вона була обсягом у 500 тисяч доз. Наразі невідомо, яким чином МОЗ України планує вакцинувати таку кількість людей другою дозою, якщо необхідна вакцина тієї ж розробки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?