У МОЗ пояснили відмінність вакцини CoronaVac, якою почнуть щеплення
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ пояснили відмінність вакцини CoronaVac, якою почнуть щеплення

У МОЗ пояснили відмінність вакцини CoronaVac, якою почнуть щеплення
Джерело:  online.ua

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів про особливості використання антикоронавірусної вакцини CoronaVac, яку незабаром почнуть надавати в Україні в рамках кампанії з імунізації населення.

Джерело: Україна 24

За словами посадовця, згаданий препарат певним чином відрізняється від того, який наразі використовують українські лікарі.

“CoronaVac відрізняється. Вона більш зручна, якщо так можна сказати: в однодозових флаконах. Один флакон — одна доза, відповідно — щеплення для однієї людини”, - наголосив він.

Степанов звернув увагу на дводозове використання CoronaVac - це об’єднує препарат з іншими, які використовують у різних країнах, зокрема в Україні.

“Якщо ми говоримо про вакцину CoronaVac — щеплення на 28 день. Саме такий термін встановлений у багатьох країнах світу, в тому числі, в Україні. Розглядалося це питання й нашими вченими, які дали рекомендацію другу дозу робити через 28 днів для максимальної ефективності цієї вакцини”, - резюмував міністр.

Кого вакцинуватимуть CoronaVac

Голова МОЗ пояснив, що відомство наразі має чітку розроблену стратегію щодо вибору осіб для надання щеплення згаданим препаратом.

“У нас чітко визначено, кому саме робитимемо щеплення вакциною Coronavac. Якщо ми говоримо про першу категорію, про яку ми оголосили ще до щеплень, - це маломобільні групи населення, люди з інвалідністю, які перебувають вдома, група ризику, це стосується всієї України. Також всієї України стосується щеплення співробітників освіти, які братимуть участь у ЗНО, а також поліцейських, паралімпійців, олімпійців, їх будемо прищеплювати більш централізовано вже в Києві”, - уточнив Степанов.

Вакцинація в Україні

Початок кампанії з масової імунізації відбувся 24 лютого, одразу ж після того, як у Київ надійшла перша партія препарату Covishield (AstraZeneca). Її обсяг становив 500 тисяч доз. Утім, наразі у країні одиниці людей, які отримали щеплення вже другою дозою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?