Ціна на вакцину Pfizer різко пішла вгору
Категорія
Світ
Дата публікації

Ціна на вакцину Pfizer різко пішла вгору

Ціна на вакцину Pfizer різко пішла вгору
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов офіційно повідомив, що Європейська комісія вже підписала контракти з компанією Pfizer на поставку вакцини проти коронавірусу в 2022 і 2023 роках за ціною 19,50 євро за дозу.

Джерело:  Euractiv

Про що розповів Борисов

Політик почав хизуватися, що європейська солідарність і його дипломатичні зусилля дозволили забезпечити поставку в Болгарію протягом наступних двох місяців ще 2,7 мільйона доз вакцини Pfizer.

Окрім того, він вирішив розповісти, як стрімко почали зростати ціни на цю вакцину.

"У Pfizer була ціна 12 євро (за дозу. - ред.), потім стала 15,50 євро. Зараз підписуються контракти на поставку 900 мільйонів доз вакцини за ціною 19,50 євро... Зараз ми найбільше боїмося французького варіанту (коронавірусу. - ред.). Буде ще багато варіантів... 19,50 євро за 900 мільйонів доз будуть коштувати майже 18 мільярдів євро", - розповів Бойков Борисов, звернувши увагу на те, що фахівці повинні встановити набагато вищі обсяги витрат на закупівлю вакцин в наступному бюджеті.

Що важливо розуміти, в угодах з компаніями, які є виробниками вакцини, прописано, що Європейська комісія поки не може розкривати ціни на препарати.

Проте декілька місяців тому держсекретар Бельгії Єва Де Блікер поділилася в Твіттері цінами на вакцини, а також кількістю доз, закуплених її урядом. Потім стало відомо, що одна доза AstraZeneca коштує 1,78 євро в порівнянні з 12 євро за дозу вакцини Pfizer.

"Бойко Борисов відомий тим, що після самітів ЄС часто публічно розкриває інформацію, яка зазвичай повинна залишатися конфіденційною", - нагадують журналісти.

Читайте також:

  • Американська фармацевтична компанія Pfizer завершила третю фазу клінічних випробувань вакцини проти коронавірусноїінфекції серед дітей у віці 12-15 років. Препарат показав 100% ефективність серед підлітків.

  • AstraZeneca оприлюднила результати третьої фази випробування своєї вакцини.

  • У МОЗ оголосили про нову партію вакцини Pfizer, що надійде в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?