Оприлюднено результати третьої фази клінічних випробувань вакцини AstraZeneca
Категорія
Світ
Дата публікації

Оприлюднено результати третьої фази клінічних випробувань вакцини AstraZeneca

Оприлюднено результати третьої фази клінічних випробувань вакцини AstraZeneca
Джерело:  online.ua

22 березня Оксфордський університет оприлюднив результати третьої фази клінічних випробувань вакцини AstraZeneca. Вони показали, що препарат безпечний і високоефективний проти COVID-19. Зокрема, третя фаза випробувань показала, що вакцина AstraZeneca ефективна в 79% випадків проти захворювання коронавірусом з симптомами і на 100% захищає від тяжкого перебігу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Оксфорда і компанії AstraZeneca.

Третя фаза клінічних випробувань препарату проводилася в США, Чилі і Перу. У ній взяли участь понад 32 тисяч добровольців різного віку, яких розділили на дві групи - одна отримала дві дози вакцини з інтервалом в чотири тижні, інша - плацебо.

"Фаза III продемонструвала статистично значущу ефективність вакцини 79% при профілактиці симптоматичного COVID-19 і 100% ефективність при профілактиці важкого захворювання і госпіталізації. Ефективність вакцини була однаковою для різних національностей і віку. Примітно, що у учасників віком 65 років і старше ефективність вакцини становила 80%. Вакцина добре переносилася, і незалежна комісія з моніторингу безпеки даних (DSMB) не виявила ніяких проблем безпеки, пов'язаних з вакциною. DSMB провів спеціальний огляд тромботичних подій, а також тромбозу венозного синуса головного мозку (CVST) за допомогою незалежного невролога. DSMB не виявлено підвищеного ризику тромбозу або подій, що характеризуються тромбозом, серед 21583 учасників, які отримали хоча б одну дозу вакцини ", - підвели підсумки третьої фази випробувань вакцини в компанії AstraZeneca.

Нагадаємо, протягом останніх тижнів навколо вакцини AstraZeneca виник скандал через чутки про небезпечні побічні ефекти препарату, які провокують у людей утворення тромбів. Деякі країни призупинили застосування цієї вакцини, після того як у кількох щеплених з'явилися тромбоемболічні ускладнення. Експерти ВООЗ вже провели розслідування і запевнили, що доказів прямого зв'язку побічних ефектів після застосування вакцини з самої ін'єкцією немає. У ВООЗ рекомендували продовжити вакцинацію препаратом АstraZeneca, оскільки користь цієї вакцини набагато вище, ніж ризики її використання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що група міжнародних експертів назвала реальну ефективність вакцини Covishield, якою вакцинують українців. Розробником цього препарату є Оксфордський університет і компанія AstraZeneca, але виробляють його в Індії на Serum Institute India.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?