Названа реальна ефективність вакцини Covishield
Категорія
Україна
Дата публікації

Названа реальна ефективність вакцини Covishield

Названа реальна ефективність вакцини Covishield
Джерело:  online.ua

Група міжнародних експертів, до якої увійшли доктор Ф.Н. Хунг з медичного факультету Університету Гонконгу і фахівці дослідницької групи американської клініки Mayo, провела нове дослідження ефективності вакцини від коронавіруса Covishield, яку застосовують для вакцинації в Україні. Воно показало, що вакцина Covishield, розробником якої є Оксфордський університет і компанія AstraZeneca, має ефективність 81,3%, якщо другу дозу вводити з інтервалом в 12 тижнів від першої. Це пояснюється тим, що у людей у віці молодше 55 років кількість антитіл проти коронавіруса зростає в два рази протягом 90 днів після першої дози. При цьому, якщо розрив між введенням двох дох препарату менш шести тижнів, то його ефективність показує всього 55,1%. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Business Line.

В ході дослідження, результати якого вже опубліковані в журналі Lancet, також з'ясувалося, що ефективність вакцини Covishield значно зростає, коли учасники отримують одну стандартну дозу та іншу низьку дозу, а не дві стандартні дози. Автори наукової роботи відзначають, що при вакцинації двома стандартними дозами вакцина ефективна на 63,1%, а при комбінації низької і стандартної дози на 80,7%.

"В цілому цінність цього дослідження полягає в наданні доказів того, що разова доза вакцини Covishield дуже ефективна протягом 90 днів після вакцинації, більш тривалий інтервал первинної бустерной вакцинації призводить до більш високої ефективності вакцини і що захист від симптоматичного Covid-19 зберігається, незважаючи на більш тривалий інтервал дозування. Особливо важливо, що в дослідних аналізах ефективність вакцини після прийому однієї стандартної дози становила 76% з 22 по 90 день, і рівень антитіл підтримувався протягом цього періоду з мінімальним зменшенням ", - йдеться в дослідженні.

Нагадаємо, індійська вакцина Covishield, розробником якої є Оксфордський університет і компанія AstraZeneca, створена Serum Institute India. Covishield - це векторна вакцина, яка створена на основі генно модифікованого аденовірусу шимпанзе. Вона показала ефективність 82% на третій фазі випробувань. Влітку 2021 року в Україні очікується поставка американської вакцини Novavax, яку також виготовляє найбільший в світі виробник вакцин Serum Institute. Українська влада вже забронювала 15 млн доз препарату. Novavax - це рекомбінантний вакцина, створена на основі спайк-білка молекули коронавіруса SARS-CoV-2. Вакцина Novavax показала підсумкову ефективність 89,3%. Для основного штаму показник склав 95,6%. Також препарат був протестований для нового штаму "британського" коронавіруса і показав 85,6% ефективності.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МОЗ спростували всі фейки про побічні ефекти вакцини проти коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?