У МОЗ назвали терміни початку вакцинації від коронавіруса всіх бажаючих
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ назвали терміни початку вакцинації від коронавіруса всіх бажаючих

У МОЗ назвали терміни початку вакцинації від коронавіруса всіх бажаючих
Джерело:  online.ua

Масова вакцинація від коронавіруса всіх бажаючих в Україні почнеться, коли в країні буде мінімум 1 млн доз вакцин. Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко стверджує, що половина дорослого населення країни буде вакцинована до кінця 2021 року.

Джерело: заява  Ляшко журналістам

Ляшко нагадав, що зараз в Україну прибула перша партія вакцини виробництва Pfizer / BioNTech (торгова назва Comirnaty - ред.) в кількості 117 тисяч доз в рамках міжнародної ініціативи СOVAX. Перші щеплення вакциною Pfizer почнуть робити 18 квітня в будинках для людей похилого віку, потім прищеплювати будуть працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій і прикордонників.

Ляшко попередив, що залишків вакцини Pfizer не буде, тому особи, які не належать до певних категорій, зробити щеплення не зможуть.

"Як будуть надходити нові партії, якщо буде близько 1 млн доз на території України, то будемо відкривати всі кабінети вакцинації, всі мобільні бригади, а також потенційно готові розгортати вакцинальні центри, щоб вакцинувати всіх бажаючих", - пояснив Ляшко.

Спочатку, за його словами, будуть вакцинувати українців у віці 60+, потім українців 18+ з хронічними хворобами. Вже після цього буде запущена масова вакцинація для всіх бажаючих.

Важливо відзначити, що глава МОЗ Максим Степанов стверджує, що 10 млн доз вакцини Pfizer Україна отримає протягом 2021 року, причому поставки, за його словами, повинні початися вже в травні.

Вакцинація від коронавіруса в Україні

З 24 лютого в Україні розпочався перший етап вакцинації проти коронавіруса, а з 22 березня - другий. Наразі щеплення можуть зробити медики, військові та люди похилого віку - їх вакцинують мобільні бригади і в стаціонарних пунктах.

Станом на 18 квітня в Україні першою дозою вакциновані майже 450 тисяч українців. Більшість з них отримали щеплення CoviShield - це вакцина, яку розробили Oxford / AstraZeneca і виготовили на потужностях Serum Institute India. Поки що Індія призупинила експорт вакцини нібито через брак препарату в самій країні.

Також в Україні почали робити щеплення китайською вакциною CoronaVac. З 18 квітня розпочнеться вакцинація препаратом Pfizer / BioNTech.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?