У Раді розповіли про формати майбутнього паспорту вакцинації
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді розповіли про формати майбутнього паспорту вакцинації

У Раді розповіли про формати майбутнього паспорту вакцинації
Джерело:  online.ua

В Україні поки що зарано говорити про реальне введення так званих паспортів вакцинації проти коронавірусу COVID-19, наголосив Михайло Радуцький — керівник комітету з питань здоров’я нації у Верховній Раді.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами політика, наразі в українському уряді існують декілька концепцій щодо згаданого документа.

“Але у світі провакциновано 0,88% населення, про які вакцинні паспорти можна говорити? Це більше медійна історія, ніж реальність. Якщо кожна країна буде вводити такий власний паспорт, то скільки часу займуть міжурядові угоди про визнання таких паспортів?” - стверджує Радуцький.

Народний депутат звернув увагу на можливість видачі документу про вакцинацію на кшталт “жовтого бланка”. Його застосовували в минулому для візиту на територію країн, де поширювалася жовта лихоманка.

“Можливо, буде розвиватися практика видачі документа про вакцинацію, який застосовувався для відвідування країн, де була поширена жовта лихоманка, такий спеціальний жовтий бланк міжнародного зразка. Але, швидше за все, це буде якийсь електронний документ”, - припустив голова комітету.

Що відомо про паспорти вакцинації

Паспорти вакцинації мали б стати документом для осіб, які пройшли повноцінну вакцинацію проти коронавірусу COVID-19. Згідно з попередніми поясненнями, вони дозволятимуть людям перетинати кордони інших держав.

Подібні листи вводитимуть на території країн Євросоюзу. Також передбачається імплементація відповідного рішення в Україні, однак — як згадав Радуцький — поки що це не актуально для центрального уряду, тож формат залишається невідомим.

Масова імунізація в Україні

Станом на середу, 7 квітня, за попередню добу щеплення першою дозою препарату отримали 15 585 осіб.
“320 265 людей щеплено від початку вакцинальної кампанії, з них отримали 1 дозу – 320 263 особи, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) – 2 особи”, - наголосили у Міністерстві охорони здоров’я під час офіційного оголошення за підсумками доби.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?