Степанов озвучив амбітний план МОЗ щодо вакцинації в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Степанов озвучив амбітний план МОЗ щодо вакцинації в Україні

Степанов озвучив амбітний план МОЗ щодо вакцинації в Україні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я налаштовані на амбітні темпи виконання масової кампанії з вакцинації проти коронавірусу упродовж 2021 року.

Джерело: брифінг міністра

За словами голови структури Максима Степанова, український уряд планує провести щеплення для близько 70% населення держави.

“Для досягнення колективного імунітету необхідно вакцинувати 60% дорослого населення. Ми хочемо збільшити цю кількість до 70%, принаймні дати їм можливість зробити щеплення”, - пояснив він.

Степанов стверджує, що українська медична система дозволяє за своєю потужністю втілити таку мету.

“Загальна кількість кабінетів щеплень в Україні становить 11,5 тис., в одному кабінеті ми можемо робити приблизно 40-50 щеплень на добу. Тобто країна може робити до 450-500 тис. щеплень на добу. Звісно, ми наразі не задіємо всі кабінети щеплень. Кількість вакцинацій, на яку ми розраховуємо, — від 5 до 7 млн щеплень на місяць. Цього цілком достатньо”, - зауважив міністр.

Він додав, український уряд підписав контракти на постачання до 22 мільйонів доз різних антикоронавірусних вакцин. Незабаром офіційний Київ узгодить ще домовленості на придбання 15 мільйонів доз препаратів.

Одночасно з цим голова парламентського комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький наголосив, що українському населенню необхідно буде робити щеплення проти COVID-19 раз на рік, оскільки наданий імунітет слабшатиме упродовж місяців після ін’єкції.

“Тим більше, що вірус мутує. Добре, що зараз доведено, що AstraZeneca, Pfizer і Sinovac працюють і проти британського штаму… Ми вже звикли, що раз у році потрібно вакцинуватися від грипу, і мій прогноз, що раз у році тепер потрібно буде вакцинуватися проти COVID. Це ще одна причина світової війни за ринок”, - резюмував політик.

Вакцинація в Україні

Процес масової імунізації проти коронавірусу в Україні стартував 24 лютого. Наразі Київ отримав лише одну партію вакцини в 500 тисяч доз, однак за даними уряду очікуються нові поставки вже у квітні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?