У МОЗ попередили про вичерпані можливості медсистеми щодо ліжок з киснем
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ попередили про вичерпані можливості медсистеми щодо ліжок з киснем

У МОЗ попередили про вичерпані можливості медсистеми щодо ліжок з киснем
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров’я оголосило про неможливість розгортання нових ліжок з доступом до кисню на тлі нової хвилі коронавірусу COVID-19.

Джерело: брифінг МОЗ

За словами голови відомства Максима Степанова, кількість таких ліжок сягнула максимального значення, а додаткові можливості української медичної системи вичерпано.

“У медзакладах перебуває понад 47 тис. хворих. Ми максимально збільшили кількість ліжок із киснем — до 67 тис. Це межа — збільшувати далі нікуди, адже інші хвороби не робили канікул”, - пояснив Степанов.

Водночас міністр звернув увагу на подальше невпинне збільшення кількості хворих та смертей від коронавірусу.

“Статистика досить сумна. У динаміці, якщо проаналізувати кількість смертельних випадків, то за минулий тиждень ця цифра становила 2,455 тис. осіб, що на 400 смертельних випадків більше, ніж попереднього тижня. Також зросла загальна кількість захворілих за тиждень і становить 103,497 тис. повідомлень”, - додав Степанов.

Згідно з його уточненням, наразі у “червоній зоні” карантину знаходяться 11 українських регіонів, зокрема й Київ. Показники щодо завантаженості ліжок, обладнаних кисневою підтримкою, сягає 58% - вони продовжують зростати станом на 6 квітня.

Найбільш напруженою ситуація залишається безпосередньо у Києві, на Хмельниччині, на Миколаївщині, а також на Житомирщині.

Яка ситуація з коронавірусом в Україні

Наразі у державі продовжується новий спалах коронавірусної епідемії, який спровокував перехід майже половини областей до “червоної зони”, а на території столиці призвів до повноцінного локдауну з громадським транспортом за спеціальними карками-перепустками.

Продовжуватиметься цей посилений карантин принаймні до 16 квітня, однак його продовження неминуче у разі збереження темпів поширення COVID-19. Також на рівні КМДА не виключають введення комендантської години, хоча для цього необхідне загальноукраїнське рішення про надзвичайний стан.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?