До України прибула перша партія вакцини Pfizer-BioNTech
Категорія
Україна
Дата публікації

До України прибула перша партія вакцини Pfizer-BioNTech

До України прибула перша партія вакцини Pfizer-BioNTech
Джерело:  online.ua

16 квітня влада США офіційно заявила про прибуття до України перших 117 тисяч доз вакцини Pfizer-BioNTech, наданих безоплатно через платформу COVAX. Прибуття вакцини також підтвердив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Джерело: Фейсбук Віктора Ляшка

Як в США прокоментували прибутя вакцини Pfizer-BioNTech в Україну

"Сполучені Штати Америки вітають прибуття в Україну 117 тис. доз вакцини Pfizer BioNTech, наданих на безоплатній основі за програмою COVAX. Разом із постачанням додаткової кількості вакцин, яке очікується протягом наступних тижнів, це забезпечить Україні кращі засоби для боротьби з пандемією COVID-19", - повідомило посольство США в Україні.

Варто звернути увагу на те, що отриманню першої партії посприяло Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

"США пишаються тим, що разом із Урядом України долучилися до цієї етапної події у боротьбі з COVID-19. Сьогоднішнє прибуття вакцин за програмою COVAX та заходи української сторони зі здійснення вакцинації наближають нас до постковідного майбутнього", - заявив очільник Місії USAID в Україні Джим Хоуп.

Як Україна відреагувала на прибуття вакцини Pfizer-BioNTech

В МОЗ нагадали, що торговельна назва цієї вакцини Comirnaty.

"Щеплення вакциною Comirnaty розпочнеться вже 18 квітня із Київської області. З 19 квітня - по всій Україні. Нею в першу чергу щепитимуть персонал і мешканців будинків для літніх людей. Потім - працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників", - наголосив Віктор Ляшко.

Що відомо про механізм COVAX

Як уже згадувалося раніше, механізм COVAX – це глобальна ініціатива, яку створили, щоб забезпечити рівноправний доступ до вакцин проти коронавірусу.

Що важливо розуміти, саме США є найбільшим донором платформи COVAX, а загальна сума допомоги від Штатів для України для боротьби з пандемією коронавірусу за 2020 рік склала майже 50 мільйонів доларів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?